Χταπόδι στιφάδο με τηγανητές πατάτες

Δείτε πώς θα το φτιάξετε!

73
Φωτογραφία: https://www.giorgostsoulis.com/

Λαχταριστό, δροσερό, καλοκαιρινό χταπόδι στιφάδο με άρωμα Ελλάδας. Μια παραδοσιακή συνταγή με θαλασσινά χωρίς γλουτένη, που προτείνει ο σεφ Γιώργος Τσούλης, για μικρούς και μεγάλους.

ΥΛΙΚΑ

500 ml ζωμό λαχανικών

100 ml κόκκινο κρασί

400 γρ. κρεμμύδια στιφάδο

400 γρ. ντομάτα κονκασέ

1 χταπόδι 1- ½ κιλό

1 ψιλοκομμένο καρότο

1 σκ. σκόρδο ψιλοκομμένη

1 φύλλο δάφνης

1 αστεροειδή γλυκάνισο

¼ ψιλοκομμένος άνηθος

½ κ.γ. πιπέρι σε κόκκους

Αλάτι

Πιπέρι

Ελαιόλαδο

Για το σερβίρισμα:

Πατάτες τηγανητές

Ψιλοκομμένος άνηθος

ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ & ΕΚΤΕΛΕΣΗ

1Ξεπλένουμε καλά το χταπόδι με νερό και το κόβουμε σε μεγάλα κομμάτια περίπου 6 με 7 εκ..

2Ζεσταίνουμε μια βαθιά κατσαρόλα σε δυνατή φωτιά , ρίχνουμε τα κρεμμύδια, το καρότο και σοτάρουμε για 3-4 λεπτά.
3Προσθέτουμε το σκόρδο και αφού σοταριστεί ρίχνουμε το χταπόδι. Μαγειρεύουμε για 3 με 4 λεπτά και ρίχνουμε το κρασί.
4Χαμηλώνουμε τη φωτιά μόλις εξατμιστεί το αλκοόλ και ρίχνουμε μέσα τη δάφνη, τους κόκκους πιπεριού, τον αστεροειδή γλυκάνισο, τη ντομάτα κονκασέ, τον άνηθο και το ζωμό λαχανικών.
5Σκεπάζουμε με το καπάκι και σιγοβράζουμε για 40 με 50 λεπτά μέχρι να μαλακώσει το χταπόδι και τα κρεμμύδια και να δέσει η σάλτσα.
6Σερβίρουμε με πατάτες τηγανητές και ψιλοκομμένο άνηθο.
Ακολουθήστε το kefaloniapress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις