Συστατικά
Για τη μαρινάδα και το dressing
- 30 γρ. αντζούγιες, φιλέτα
- 1 σκ. σκόρδο
- ξύσμα λεμονιού, από 1 λεμόνι
- χυμό λεμονιού, από 1 λεμόνι
- πιπέρι
- 3 κ.σ. ελαιόλαδο
- 1 κ.σ. μουστάρδα, ντιζόν
- 150 γρ. γιαούρτι στραγγιστό
- 60 γρ. παρμεζάνα, τριμμένη
Για τη σαλάτα
- 400 γρ. φιλέτο στήθος κοτόπουλου
- 2 iceberg
- 100 γρ. καλαμπόκι, σε κονσέρβα
- 2 κ.σ. θυμάρι, φρέσκο
- 1 κ.σ. δυόσμο, φρέσκο
- 1 κ.σ. ρίγανη, φρέσκια
Για το σερβίρισμα
- 1 κ.σ. θυμάρι, φρέσκο
- 1 κ.σ. ρίγανη
- 200 γρ. παξιμάδια, κρίθινα
Για τη μαρινάδα και το dressing
- Βάζουμε στο μούλτι τις αντζούγιες, το σκόρδο, το ξύσμα και τον χυμό του λεμονιού, πιπέρι, 3 κ.σ. ελαιόλαδο και χτυπάμε μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα.
- Προσθέτουμε τη μουστάρδα και χτυπάμε μέχρι να ενσωματωθεί με τα υπόλοιπα υλικά.
- Βάζουμε 2 κ.σ. από το μείγμα σε ένα μπολ ώστε να το χρησιμοποιήσουμε για να μαρινάρουμε το κοτόπουλο.
- Στο υπόλοιπο μείγμα, στο μούλτι, προσθέτουμε το γιαούρτι, την παρμεζάνα και χτυπάμε μέχρι να ομογενοποιηθούν.
- Αν είναι πηχτό μπορούμε να το αραιώσουμε με λίγο νερό.
Για το κοτόπουλο
- Βάζουμε ένα αντικολλητικό τηγάνι σε δυνατή φωτιά για να κάψει χωρίς λάδι.
- Απλώνουμε στον πάγκο εργασίας μας μία διάφανη μεμβράνη, βάζουμε τα φιλέτα κοτόπουλο και τα κόβουμε στη μέση, εγκάρσια, ώστε να έχουμε από το κάθε ένα δύο λεπτότερα φιλέτα.
- Τα σκεπάζουμε με μία διάφανη μεμβράνη και τα χτυπάμε με ένα κατσαρολάκι ώστε να έχουν ομοιόμορφο πάχος περίπου 1-2 εκ..
- Απλώνουμε τη μαρινάδα σε όλη την επιφάνεια των φιλέτων και τα βάζουμε στο καυτό τηγάνι. Ψήνουμε για 3-4 λεπτά από κάθε πλευρά ώστε να πάρουν χρώμα και να ψηθούν.
- Αφαιρούμε από το τηγάνι και αφήνουμε στην άκρη.
Για τη σαλάτα
- Κόβουμε το iceberg σε κομμάτια 3 εκ. και τα βάζουμε σε ένα μπολ.
- Προσθέτουμε το καλαμπόκι, το dressing, το θυμάρι, τον δυόσμο, τη ρίγανη και ανακατεύουμε.
Για το σερβίρισμα
- Σερβίρουμε τη σαλάτα σε ένα μπολ.
- Κόβουμε το κοτόπουλο σε φέτες 2 εκ. και τις βάζουμε στο μπολ με τη σαλάτα.
- Προσθέτουμε το θυμάρι και τη ρίγανη και τρίβουμε τα κρίθινα παξιμάδια.