Πρασανίτσα, παραδοσιακή πίτα που θα αγαπήσετε από την πρώτη κιόλας μπουκιά

Δείτε πώς θα τη φτιάξετε!

149

Πίτα με άρωμα Ελλάδας. Ο σεφ Γιώργος Τσούλης προτείνει νέα παραδοσιακή συνταγή πίτας από την αγαπημένη Δράμα.  Ιδανική και για τους vegetarian φίλους/ες μας.

#tsoulotip: Μπορούμε να μην χρησιμοποιήσουμε τυρί. Επιπλέον, μπορούμε να βάλουμε ό,τι λαχανικό θέλουμε μέσα ή ακόμη και μόνο πράσο, όπως είναι η παραδοσιακή συνταγή της Δράμας.

ΥΛΙΚΑ

400 γρ. σοταρισμένα μανιτάρια σε φέτες

300 γρ. καλαμποκάλευρο

250 γρ. τρίμμα φέτα

300 ml χλιαρό νερό

1 κιλό σοταρισμένο πράσο σε ροδέλες

150 γρ. σουσάμι

100 ml Ελαιόλαδο

Αλάτι

Πιπέρι

ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ & ΕΚΤΕΛΕΣΗ

1 Σε ένα μεγάλο μπολ ρίχνουμε όλα τα υλικά, εκτός από το σουσάμι και ανακατεύουμε με ένα κουτάλι, μέχρι να γίνει μείγμα.
2 Παίρνουμε ένα ταψί φούρνου διαστάσεων 35Χ25 εκ, στρώνουμε μια λαδόκολλα στην επιφάνεια, απλώνουμε ομοιόμορφα το μείγμα, πασπαλίζουμε από πάνω το σουσάμι και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C στον αέρα για περίπου 1 ώρα πάνω κάτω θερμοκρασία.
3 Αφαιρούμε το ταψί από τον φούρνο, κόβουμε και σερβίρουμε την πίτα ζεστή.
Ακολουθήστε το kefaloniapress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις