Από το θα κοιμόμαστε με τα παράθυρα ανοικτά του Μητσοτάκη, στις καθημερινές μαφιόζικες εκτελέσεις

85

Βαριά τραυματισμένη η εικόνα της χώρας από τις μαφιόζικες εκτελέσεις κι  Ανησυχία για τον πόλεμο του οργανωμένου εγκλήματος. «Η παντελής απουσία της ΕΛΑΣ και η έλλειψη στοιχειώδους σχεδίου έχει αποθρασύνει τις συμμορίες» σημειώνει ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ.

Λίγες ώρες μετά από τη δολοφονία στα Σεπόλια, δεύτερη εκτέλεση έρχεται για να επιβεβαιώσει πως έχει χαθεί κάθε έλεγχος με το οργανωμένο έγκλημα. Το δόγμα Χρυσοχοΐδη περί «νόμου και τάξης» εξαντλείται στις καταλήψεις, στις πλατείες και τους κοινωνικούς αγώνες.

Το όπλα «μίλησαν» και σήμερα με θύμα ένα πρώην πυγμάχο που άγνωστοι δράστες γάζωσαν με πολυβόλο όπλο στη Βάρη.

Λίγο πριν τις εννέα το πρωί, οι δράστες έστησαν καρτέρι θανάτου στον άνδρα έξω από αθλητικό – πυγμαχικό σύλλογο, στην οδό Ανδρέα Παπανδρέου 22, όπου προσέγγισαν με μαύρο πολυτελές τζιπ και τον πυροβόλησαν πολλές φορές με καλάσνικοφ.

Η ΕΛ.ΑΣ. αποδίδει τη δολοφονία σε ξεκαθάρισμα λογαριασμών ενώ παράλληλα έχει εξαπολύσει ανθρωποκυνηγητό για τον εντοπισμό και τη σύλληψη των εκτελεστών του θύματος. Σημειώνεται ότι ο πρώην πυγμάχος (Τ.Μ.) είχε λάβει μέρος πριν από λίγα χρόνια – και αναδείχθηκε νικητής – σε γνωστό ριάλιτι επιβίωσης.

Να σημειώσουμε πως ο 39χρονος πρώην πυγμάχος είχε απασχολήσει στο παρελθόν τις Αρχές για υποθέσεις εκβιασμών, φυγοδικούσε στη Βουλγαρία, είχε συλληφθεί και είχε εκτίσει ποινή φυλάκισης.

Στα «κάγκελα» η αντιπολίτευση

«Οι μαφιόζικες εκτελέσεις έχουν γίνει μια καθημερινή είδηση στη χώρα επί κυβέρνησης Μητσοτάκη με τους πολίτες να βιώνουν τον τρόμο από τον ατελείωτο κύκλο του αίματος» δήλωσε ο Τομεάρχης Προστασίας του Πολίτη του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Χρήστος Σπίρτζης.

«Η παντελής απουσία της ΕΛΑΣ και η έλλειψη στοιχειώδους σχεδίου για την αντιμετώπιση της βαριάς εγκληματικότητας έχει αποθρασύνει τις συμμορίες του οργανωμένου εγκλήματος και της νύχτας σε τέτοιο βαθμό ώστε να εκτελούνται διαρκώς συμβόλαια θανάτου υπό το φως του ήλιου, μπροστά σε ανυποψίαστους πολίτες και μικρά παιδιά», προσθέτει ο πρώην υπουργός σημειώνοντας παράλληλα πως «η μη εξιχνίαση μιας έστω δολοφονίας, γεννά πλέον μεγάλα ερωτηματικά για τις υπηρεσίες της ΕΛΑΣ, την λειτουργία, τις εντολές και τη στάση τους».

Το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης έχει «σηκώσει» το θέμα της εγκληματικότητας ενώ χαρακτηριστική είναι η παρέμβαση του πρώην πρωθυπουργού, Αλέξη Τσίπρα που τονίζει ότι «το νόμος και τάξη που έταξε ο κ. Μητσοτάκης αποδεικνύεται ανομία και τάξη της μαφίας».

Η Κουμουνδούρου εξαπολύει σφοδρή επίθεση με αποδέκτη την κυβέρνηση Μητσοτάκη. «Οι σφαίρες πέφτουν βροχή και στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη ασχολούνται με την προκήρυξη για την (υπερ)στελέχωση του νέου σώματος της πανεπιστημιακής αστυνομίας» αναφέρει ο Χρ. Σπίρτζης υπογραμμίζοντας παράλληλα πως η πολιτική ηγεσία «χρησιμοποιεί συνειδητά εδώ και δύο χρόνια την αστυνομία ως μέσο επιβολής του πολιτικού τους σχεδίου ελέγχου, της τρομοκράτησης της κοινωνίας».

Σε ανάλογο ύφος και η ανακοίνωση του Κινήματος Αλλαγής με αποδέκτη του υπουργείο ΠΡΟ.ΠΟ. «Σιέστα και σομπρέρο. Δεν ακούει, δεν βλέπει, δεν ενεργεί. Και αφήνει τους πολίτες απροστάτευτους, με το φόβο του εγκλήματος να διαχέεται παντού», αναφέρει το κόμμα της Χαρ. Τρικούπη.

Ακολουθήστε το kefaloniapress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις