Στο Αργοστόλι το πρώτο Ελληνο-Σερβικό καλλιτεχνικό εργαστήρι

174
To πρώτo Ελληνο-Σερβικό καλλιτεχνικό εργαστήρι “Αργοστόλι 2021” θα πραγματοποιηθεί από τις 21 έως τις 29 Ιουνίου στο Αργοστόλι, την πρωτεύουσα του νομού Κεφαλονιάς, και θα είναι αφιερωμένο στον πρόσφατα αποθανόντα Μίλο Šobajić.
Ο στόχος του καλλιτεχνικού εργαστηρίου είναι να ενισχύσει τις σχέσεις μεταξύ Ελλαδας και Σερβιας μέσω της τέχνης. Το θέμα των έργων των συμμετεχόντων στο εργαστήρι θα είναι η ιστορία και η φυσική ομορφιά του νησιού της Κεφαλονιάς, ειδικά υπό το φως της κοινής ιστορίας Ελλήνων και Σέρβων.
Ιδιαίτερη τιμή θα δοθεί στον κόμη Leonard III Tokι κυβερνήτη της Κεφαλονιάς τον 15ο αιώνα, και στη σύζυγό του πριγκιπισσα της Σερβιας Μίλιτσα Μπράνκοβιτς.
Αρχικά προγραμματίστηκε για το 2020 και αναβλήθηκε λόγω πανδημίας κοραναϊού.
Πραγματοποιείται με πρωτοβουλία της Ακαδημαϊκού ζωγράφου από το Βελιγράδι Μπογιάνα Δημητρίεβιτς και του επίτιμου πρόξενου της Δημοκρατίας της Σερβίας στην Κεφαλονιά Δρ. Βίκτωρ Ρουχωτά, με την υποστήριξη του δήμου Αργοστολίου.
Το πρώτο καλλιτεχνικό εργαστήρι θα αφιερωθεί στον Σέρβο καλλιτέχνη Miloš Šobajić, ο οποίος πέθανε πρόσφατα ως αποτέλεσμα μόλυνσης από κοροναϊό.
Το δεύτερο ελληνο-σερβικό καλλιτεχνικό εργαστήρι “Soko 2021” προγραμματίζεται για τον Οκτώβριο, στο μοναστήρι Soko κοντά στο Ljubovija της Σερβίας. Θα πραγματοποιηθεί σε συνεργασία με το σωματείο «Θησαυροφυλάκιο της Σερβικής Πνευματικότητας», του οποίου πρόεδρος είναι ο Μίλαν Πάιτς, με τη βοήθεια και την υποστήριξη της πόλης Šabac (η αδελφή πόλη του Αργοστολίου) και της Επισκοπής Šabac της Σερβικής Ορθόδοξης Εκκλησίας.
Ακολουθήστε το kefaloniapress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις