Tο ιστιοπλοϊκό ιστιοφόρο “Nirvana Formentera” με μήκος 53.48 μ. χτίστηκε από την Vitters στο ναυπηγείο Zwartsluis, στην Ολλανδία και παραδόθηκε στον ιδιοκτήτη της το 2008. Ο εκλεπτυσμένος εξωτερικός σχεδιασμός και η μηχανική αυτού του πολυτελούς σκάφους είναι έργο του Dubois. Παλαιότερα ονομαζοταν Nirvana,και το πολυτελές εσωτερικό της σχεδιάστηκε από την GCA Arquitectes Associats.

Isak Andic

Ιδιοκτήτης της ειναι ο ο Ισπανός δισεκατομμυριούχος Isak Andic ιδρυτής και μεγαλύτερος μέτοχος στην αλυσίδα λιανικής πώλησης ενδυμάτων Mango. Η εταιρεία διαθέτει πάνω από 2.100 καταστήματα σε 110 χώρες και στην Ελλάδα βέβαια.

Το Nirvana Formentera προσφέρει διαμονή για έως 10 άτομα. Είναι επίσης ικανό να μεταφέρει έως και 9 πληρώματα στο πλοίο για να εξασφαλίσει μια χαλαρή εμπειρία πολυτελούς γιοτ.

Το Nirvana Formentera διαθέτει γάστρα από αλουμίνιο και υπερκατασκευή αλουμινίου, με καταστρώματα τικ. Κατασκευάστηκε σύμφωνα με τους κανόνες της κοινωνίας ταξινόμησης ABS (American Bureau of Shipping) και συμμορφώνεται με το MCA.

Τροφοδοτείται από 2 κινητήρες ντίζελ Caterpillar (C18) 875hp και ταξιδεύει με μέγιστη ταχύτητα τους 10.3 κομβους και ταχύτητα κρουαζιέρας τους 9.9 κόμβους ενώ οι δεξαμενές νερού της αποθηκεύουν περίπου 10.400 λίτρα γλυκού νερού.

Το πολυτελές γιοτ το χειμώνα ξεχειμωνιασε στην Μαγιορκα απο οπου αναχώρησε με προορισμό το Ιονιο με πρώτο σταθμό το γραφικό λιμάνι του Γαιου στους Παξούς .
Ο Ισπανός δισεκατομμύριουχος λάτρης του Ιονιου επισκέπτεται σχεδόν κάθε καλοκαίρι την Κεφαλονιά και την Ιθακη για να απολαύσει τις μαγευτικές με τιρκουάζ νερα πεντακάθαρες αμμουδιές των νησιών μας .

ΜΑΚΗΣ ΛΕΚΑΤΣΑΣ

Ακολουθήστε το kefaloniapress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις