Συστατικά
- 150 γρ. ασπράδια, σε θερμοκρασία δωματίου
- 1 πρέζα αλάτι
- 150 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
- 2 βανιλίνες
- 150 γρ. ζάχαρη άχνη
Για τη σύνθεση
- 200 γρ. μαρμελάδα φράουλα
- 250 γρ. σαντιγί
- 100 γρ. φράουλες
Για το σερβίρισμα
- 80 γρ. μαρμελάδα φράουλα
- δυόσμο
Μέθοδος Εκτέλεσης
- Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 100ο C στον αέρα.
- Στον κάδο του μίξερ βάζουμε τα ασπράδια, αλάτι και το 1/5 από την κρυσταλλική ζάχαρη. Χτυπάμε με το σύρμα σε μέτρια ταχύτητα βάζοντας την υπόλοιπη ζάχαρη σε δόσεις για 4-5 λεπτά μέχρι να γίνει μια σφιχτή μαρέγκα.
- Προσθέτουμε τη βανιλίνη, την άχνη και χτυπάμε για 2- δευτερόλεπτα.
- Μεταφέρουμε σε σακούλα ζαχαροπλαστικής με στρογγυλή μύτη. Απλώνουμε ελάχιστη μαρέγκα σε ένα ταψί και τοποθετούμε από πάνω λαδόκολλα για να κολλήσει.
- Σχεδιάζουμε 4 ατομικές πάβλοβες στις λαδόκολλες και ψήνουμε για 1 ½ -2 ώρες. Αφαιρούμε και αφήνουμε να κρυώσουν.
- Μοιράζουμε τη μαρμελάδα στις πάβλοβες, τη σαντιγί και τις φράουλες. Αν περισσέψει κάποια μαρέγκα μπορούμε να τη σπάσουμε και να τη χρησιμοποιήσουμε στο σερβίρισμα.
- Σερβίρουμε με τη σπασμένη μαρέγκα, την υπόλοιπη μαρμελάδα φράουλα και δυόσμο.
Ακολουθήστε το
kefaloniapress.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις