Νόστιμα χοιρινά κεφτεδάκια με φασολάκια

Το comfort μαμαδίστικο φαγητό που θα ικανοποιήσει και τους ποιο απαιτητικούς.

115

Συστατικά

Για τα κεφτεδάκια

  • 500 γρ. κιμά χοιρινό
  • 1 κ.γ. κύμινο
  • 1 κ.σ. πάπρικα
  • 1 σκ. σκόρδο
  • 50 γρ. φρυγανιά τριμμένη
  • 1-2 κ.σ. ελαιόλαδο
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • 1 αβγό, μεσαίο
  • 1 κ.γ. ρίγανη
  • 50 γρ. αλεύρι γ.ο.χ.
  • 400 ml σπορέλαιο

Για τη σάλτσα

  • 2 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 1 κρεμμύδι
  • 1 σκ. σκόρδο
  • 1 κ.σ. θυμάρι
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • 1 πιπεριά κόκκινη
  • 1 πιπεριά κίτρινη
  • 1 κ.σ. πάπρικα
  • 1 κ.σ. πελτέ ντομάτας
  • 500 γρ. φασολάκια, στρογγυλά
  • 50 γρ. κρασί κόκκινο
  • 400 γρ. ντομάτα κονκασέ
  • 400 γρ. νερό
  • 1 πρέζα ζάχαρη κρυσταλλική

Για το σερβίρισμα

  • δυόσμο
  • ελαιόλαδο
  • πιπέρι
  • φέτα

Μέθοδος Εκτέλεσης

  • Τοποθετούμε ένα τηγάνι σε δυνατή φωτιά και βάζουμε το σπορέλαιο.
  • Σε ένα μπολ προσθέτουμε τον κιμά, το κύμινο, την πάπρικα, την τριμμένη φρυγανιά, το ελαιόλαδο, αλάτι, πιπέρι, το αβγό, τη ρίγανη και ανακατεύουμε καλά.
  • Πλάθουμε περίπου 25 κεφτεδάκια και τα βάζουμε σε ένα ταψί. Προσθέτουμε το αλεύρι, αλάτι και ανακατεύουμε ώστε να καλυφθούν τα κεφτεδάκια.
  • Βάζουμε τα κεφτεδάκια στο τηγάνι σε δυο δόσεις και τηγανίζουμε περίπου 2-3 λεπτά  μέχρι να πάρουν ωραίο χρώμα. Αφαιρούμε σε απορροφητικό χαρτί.

Για τη σάλτσα

  • Τοποθετούμε μια κατσαρόλα σε δυνατή φωτιά και προσθέτουμε το ελαιόλαδο.
  • Κόβουμε το κρεμμύδι σε μεγάλα κομμάτια, το σκόρδο σε φέτες και τα βάζουμε στην κατσαρόλα. Προσθέτουμε το θυμάρι, αλάτι, πιπέρι και σοτάρουμε.
  • Κόβουμε τις πιπεριές σε λεπτές λωρίδες και τις ρίχνουμε στην κατσαρόλα. Ρίχνουμε πάπρικα, τον πελτέ ντομάτας και σοτάρουμε.
  • Προσθέτουμε τα φασολάκια, σβήνουμε με κρασί, βάζουμε τη ντομάτα, το νερό, τη ζάχαρη, τα κεφτεδάκια και καλύπτουμε με το καπάκι. Σιγοβράζουμε σε μέτρια φωτιά για 20-25 λεπτά.
  • Σερβίρουμε με δυόσμο, ελαιόλαδο, πιπέρι και φέτα.
Ακολουθήστε το kefaloniapress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις