Ο σεφ Γιώργος Τσούλης σας ετοίμασε παγωτό ακαταμάχητο για να σας δροσίσει. Σορμπέ φράουλα, καλοκαιρινό, δροσερό, η αγαπημένη επιλογή για παιδιά και ενήλικες. Ένα γλυκό χωρίς γαλακτοκομικά που θα αγαπήσετε. Φτιάξτε το και εσείς στο σπίτι.
ΥΛΙΚΑ
500 γρ. φράουλες
150 γρ. κρυσταλλική ζάχαρη
200 ml νερό
70 ml χυμός λεμόνι
ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ & ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Αδειάζουμε τις φράουλες σε ένα μεταλλικό, καλύπτουμε με μεμβράνη και τις βάζουμε στη κατάψυξη για 2 ώρες.
- Ρίχνουμε τις φράουλες έπειτα στο πολυκοπτικό μαζί με τη ζάχαρη, το χυμό λεμόνι, το νερό και χτυπάμε καλά μέχρι να διαλυθούν.
- Αδειάζουμε σε μια φόρμα διαμέτρου 30Χ15, καλύπτουμε με μεμβράνη και αφήνουμε στη κατάψυξη για άλλες 7 ώρες.
- Σερβίρουμε.