Συστατικά
- 2 κ.σ. ελαιόλαδο
- 1 κρεμμύδι
- 10 γρ. τζίντζερ
- 2 σκ. σκόρδο
- 50 γρ. κρασί λευκό
- 800 γρ. νερό
- 1 κιλό αρακά Μπάρμπα Στάθης
- πιπέρι
- αλάτι
- ξύσμα λεμονιού, από 1 λεμόνι
- χυμό λεμονιού, από 1 λεμόνι
- 1 κ.σ. θυμάρι
- 1/4 ματσάκι δυόσμο
Για το σερβίρισμα
- ψωμί, ψημένο
- ταραμοσαλάτα
- 200 γρ. αρακά, βρασμένο
- πιπέρι
- μπούκοβο
- θυμάρι
- 1 κ.γ. ελαιόλαδο
Μέθοδος Εκτέλεσης
- Τοποθετούμε μια κατσαρόλα 26 εκ. σε δυνατή φωτιά.
- Προσθέτουμε 2 κ.σ. ελαιόλαδο, το κρεμμύδι, το τζίντζερ και το σκόρδο ψιλοκομμένα. Σοτάρουμε μέχρι να καραμελώσουν.
- Σβήνουμε με το κρασί και αφήνουμε να εξατμιστεί.
- Προσθέτουμε το νερό, τον αρακά, πιπέρι, αλάτι, το ξύσμα και τον χυμό από το λεμόνι, το θυμάρι, τον δυόσμο ψιλοκομμένο και καλύπτουμε με το καπάκι. Βράζουμε σε μέτρια φωτιά για 3-4 λεπτά.
- Αφαιρούμε από τη φωτιά και περνάμε τη σούπα από σινουά.
- Σερβίρουμε τη σούπα κρύα με τις μπρουσκέτες με ταραμοσαλάτα, τον αρακά, πιπέρι, μπούκοβο, θυμάρι και ελαιόλαδο.
Ακολουθήστε το
kefaloniapress.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις