Κρύα σούπα με αρακά

Δείτε πώς θα το φτιάξετε!

75

Συστατικά

  • 2 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 1 κρεμμύδι
  • 10 γρ. τζίντζερ
  • 2 σκ. σκόρδο
  • 50 γρ. κρασί λευκό
  • 800 γρ. νερό
  • 1 κιλό αρακά Μπάρμπα Στάθης
  • πιπέρι
  • αλάτι
  • ξύσμα λεμονιού, από 1 λεμόνι
  • χυμό λεμονιού, από 1 λεμόνι
  • 1 κ.σ. θυμάρι
  • 1/4 ματσάκι δυόσμο

Για το σερβίρισμα

  • ψωμί, ψημένο
  • ταραμοσαλάτα
  • 200 γρ. αρακά, βρασμένο
  • πιπέρι
  • μπούκοβο
  • θυμάρι
  • 1 κ.γ. ελαιόλαδο

Μέθοδος Εκτέλεσης

  • Τοποθετούμε μια κατσαρόλα 26 εκ. σε δυνατή φωτιά.
  • Προσθέτουμε 2 κ.σ. ελαιόλαδο, το κρεμμύδι, το τζίντζερ και το σκόρδο ψιλοκομμένα. Σοτάρουμε μέχρι να καραμελώσουν.
  • Σβήνουμε με το κρασί και αφήνουμε να εξατμιστεί.
  • Προσθέτουμε το νερό, τον αρακά, πιπέρι, αλάτι, το ξύσμα και τον χυμό από το λεμόνι, το θυμάρι, τον δυόσμο ψιλοκομμένο και καλύπτουμε με το καπάκι. Βράζουμε σε μέτρια φωτιά για 3-4 λεπτά.
  • Αφαιρούμε από τη φωτιά και περνάμε τη σούπα από σινουά.
  • Σερβίρουμε τη σούπα κρύα με τις μπρουσκέτες με ταραμοσαλάτα, τον αρακά, πιπέρι, μπούκοβο, θυμάρι και ελαιόλαδο.
Ακολουθήστε το kefaloniapress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις