Δυστυχώς η κατάσταση για rapid test στα Νοσοκομεία , παραμένει η ίδια: απίστευτη ταλαιπωρία

426

Οι ανάγκες των πολιτών για rapid test είναι μια πραγματικότητα και στην Κεφαλονιά. Πολίτες κάθε ηλικίας για διαφορετικούς λόγους θέλουν να κάνουν rapid test και σαν φορολογούμενοι πολίτες αναζητάνε τις υπηρεσίες που τους προσφέρει το Κοινωνικό κράτος.

  • Το Νοσοκομείο Αργοστολίου και Ληξουρίου κάνουν rapid test κυρίως όμως ΚΥΡΙΩΣ για τις ανάγκες του Νοσοκομείου (εισαγωγή ασθενών στις κλινικές, χειρουργεία κλπ). Το να πάει πολίτης για rapid test στο Νοσοκομείο είναι μια οδύσσεια από την πρώτη ημέρα εμφάνισης του rapid test στην Κεφαλονιά έως και σήμερα,  εξ αιτίας της έλλειψης γιατρών. Στα επείγοντα δεν υπάρχει παθολόγος γιατί πρέπει να είναι στην κλινική ή στο εξωτερικό ιατρείο. Ομως σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να δικαιολογηθεί η ταλαιπωρία μικρών παιδιών και υπερήλικων.
  • Στα συνεργεία το ΕΟΔΥ όταν βρίσκονται στο νησί μας κυρίως σε Αργοστόλι και Ληξούρι.
  • Κάποιοι Δήμοι έχουν δωρεάν rapid test για έκτακτες ανάγκες αλλά δεν ξέρουμε το σημερινό απόθεμά τους. Πριν πάτε στις Κοινωνικές υπηρεσίες του Δήμου πρέπει πρώτα να επιβεβαιώσετε εάν υπάρχει απόθεμα.
  • Η εφαρμογή «εθελοντικό rapid test» μέσω πλατφόρας από την 01/06 έχει κλείσει.

Ετσι μόνο τα Νοσοκομεία Αργοστολίου και Ληξουρίου έχουν δωρεάν rapid test αλλά μετά βασάνων. Δεν είναι η πρώτη φορά που το γράφουμε, δυστυχώς ούτε και η τελευταία.  Ηλικιωμένοι αλλά και μικρά παιδιά ταλαιπωρούνται με τις ώρες, εάν χρειαστούν  rapid test.

Σε εμαιλ του Αναγνώστης αναφέρει ” Βέβαια υπάρχει ένα ερώτημα απο όλους μας. Γιατί ο γιατρός του ΕΟΠΥΥ να μην μπορεί να κάνει rapid test στον ασθενή του; Εδω κάνουμε μόνοι μας πια self test. Δεν το επιτρέπει η Νομοθεσία; Γιατί ο γιατρός του δημοσίου με στέλνει στο Νοσοκομείο και δεν μου κάνει ο ίδιος το rapid test; Αν ήταν ιδιώτης να πω ότι το κάνει για να μη με χρεώση +20 ευρώ. Αλλά γιατί απαγορεύεται στους γιατρούς του ΕΟΠΥΥ όλων των ειδικοτήτων να κάνουν rapid test;”

Αλλο email Αναγνώστριας δείχνει την κατάσταση που έζησε στο Νοσοκομείο Ληξουρίου. Απαράδεκτη κατάσταση κατά τη γνώμη μας γιατί πρόκειται για ΔΥΟ παιδιά!!! επρεπε να δοθεί άμεση προτεραιότητα και όχι να βρεθεί η γυναίκα σε αυτόν τον Γολγοθά με δυο παιδιά στον καύσωνα!

Λοιπόν φίλοι μου θέλω να εκφράσω την ταλαιπωρία της κόρης μου σήμερα στο νοσοκομείο της πολης μας.. το αγαπημένο μας Ληξουρι. Θα παρακαλούσα να μην με αγνοήσετε για κάτι τόσο σοβαρό. Λόγω ίωσης η κόρη μου πήγε τα δυο παιδιά της στο νοσοκομείο για rapid test.. μετα απο τηλεφωνική συνεννόηση ότι γίνονται τεστ.. Περίμενε σχεδον τρεις ώρες.να την σέρνουν μια μέσα μια εξω χωρίς αποτέλεσμα. Μεχρι κ εισιτήριο εισόδου την στείλανε να βγάλει κ να περιμενει μαζι με ολους τους αλλους ασθενεις.. με σειρά προτεραιότητας . Καθε τοσο έβγαινε ο γιατρός να ρωτάει διάφορα και να κρατάει σημειώσεις. Τελικά μετα απο σχεσον 3 ωρες κ τα παιδια μες τον ηλιο..ειπε ο γιατρος οτι έπρεπε να κρατηθεί το τηλ να πηγαινε σπιτι κ οταν ερχοταν η σειρα της να την φωνάζανε να εξυπηρετηθεί.. Είναι απαράδεκτο με ολα αυτα που ζουμε τοσο εντονα με τον covid να μην υπαρχει γιατρος στην πτέρυγα covid να εξυπηρετηθεί για ενα απλο τεστ τον δυο λεπτων.. που να ειχαμε κ κρουσματα.
Ευχαριστω.

 

Ακολουθήστε το kefaloniapress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις