Τραγανά και εύκολα κουλουράκια με ελαιόλαδο

Δείτε πώς θα τα φτιάξετε!

156

Μια συνταγή από τον Άκη Πετρετζίκη.

Συστατικά

  • 100 γρ. ελαιόλαδο
  • 60 γρ. κονιάκ
  • 100 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
  • ξύσμα πορτοκαλιού, από 1 πορτοκάλι
  • 60 γρ. χυμό πορτοκαλιού
  • 370 γρ. αλεύρι γ.ο.χ.
  • 1/2 κ.γ. κανέλα
  • 1/2 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
  • 1/4 κ.γ. σόδα μαγειρική
  • 1 πρέζα αλάτι
  • 70 γρ. σουσάμι, καβουρδισμένο

Μέθοδος Εκτέλεσης

  • Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180ο C στον αέρα.
  • Σε ένα μπολ βάζουμε το ελαιόλαδο, το κονιάκ, τη ζάχαρη, το ξύσμα και τον χυμό από το πορτοκάλι και ανακατεύουμε με ένα σύρμα χειρός μέχρι να λιώσει η ζάχαρη.
  • Σε άλλο μπολ βάζουμε το αλεύρι, την κανέλα, το μπέικιν πάουντερ, τη σόδα, αλάτι και ανακατεύουμε.
  • Βάζουμε τα στερεά υλικά στα υγρά και ανακατεύουμε με μια κουτάλα μέχρι να δέσει η ζύμη. Στη συνέχεια ανακατεύουμε απαλά με τα χέρια μας. Προσοχή, δεν πλάθουμε πολύ γιατί η ζύμη θα βγάλει το λάδι. Μόλις απορροφηθεί το αλεύρι το αφήνουμε στην άκρη.
  • Κόβουμε σε 18 κομμάτια και πλάθουμε σε μπαλάκια.
  • Μεταφέρουμε σε μπολ με το σουσάμι και ανακατεύουμε.
  • Βάζουμε σε ταψί με λαδόκολλα τα μισά και πιέζουμε ελαφρά με τα χέρια μας.
  • Ψήνουμε για 20-25 το κάθε ταψί. Μόλις ψηθούν σβήνουμε τον φούρνο και τα αφήνουμε μέσα για 5-10 λεπτά.
  • Αφαιρούμε, αφήνουμε να κρυώσουν και σερβίρουμε.
Ακολουθήστε το kefaloniapress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις