Συστατικά
- 280 γιαούρτι στραγγιστό light
- 170 γρ. μέλι
- 30 γρ. νερό
- 400 γρ. μύρτιλα (blueberries)
Μέθοδος Εκτέλεσης
- Βάζουμε το γιαούρτι σε ένα μπολ και προσθέτουμε το νερό, τα 60 γρ. μέλι και ανακατεύουμε μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα.
- Στο πολυμηχάνημα με τα μαχαίρια βάζουμε τα blueberries και τα 110 γρ. μέλι. Τα χτυπάμε καλά μέχρι να γίνουν πουρές.
- Ρίχνουμε το μείγμα από το πολυμηχάνημα σε ένα δοσομετρικό δοχείο.
- Χρειαζόμαστε μια ειδική φόρμα παγωτού με θήκες. Στρώνουμε σε κάθε θήκη μία στρώση γιαούρτι (1 κ.σ.) και από πάνω 1 στρώση από το μείγμα μούρων. Ακολουθούμε την ίδια διαδικασία μέχρι να τελειώσουν και τα δύο μείγματα και έχουν γεμίσει οι θήκες με τα παγωτά μας.
- Βάζουμε στο κέντρο από ένα ειδικό ξυλάκι για παγωτό και τα βάζουμε στην κατάψυξη για 8-12 ώρες.
- Ξεφορμάρουμε και σερβίρουμε με λίγα μύρτιλα και βρώσιμα λουλούδια.
Ακολουθήστε το
kefaloniapress.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις