Σολομός με πουρέ γλυκοπατάτας χωρίς τύψεις…

Δείτε πώς θα το φτιάξετε!

77

#tsoulotip: Το τηγάνι πρέπει να καίει πάρα πολύ για να γίνει τραγανή η πέτσα του ψαριού.

ΥΛΙΚΑ

2 φιλέτα σολομού, με το δέρμα

3 γλυκοπατάτες, μεγάλες

10 κ.σ. ελαιόλαδο

Αλάτι

Πιπέρι

1 κ.σ. ταχίνι, γεμάτη

1 κ.σ. μέλι, γεμάτη

500 γρ. σπανάκι baby

ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ & ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  1. Κόβουμε τις γλυκοπατάτες κυδωνάτες και τις τοποθετούμε σε ένα ταψί του φούρνου.
  2. Στη συνέχεια τις πασπαλίζουμε με ελαιόλαδο, αλάτι και πιπέρι. Ανακατεύουμε καλά και τις ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς στον αέρα για 20-25 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν.
  3. Μόλις ετοιμαστούν οι γλυκοπατάτες βγάζουμε με ένα κουτάλι τη σάρκα τους και την αδειάζουμε στο πολυκοπτικό με τα μαχαίρια μαζί με το ταχίνι, το μέλι, αλάτι και πιπέρι.
  4. Χτυπάμε καλά μέχρι να γίνει ένα λείο μείγμα και αφήνουμε στην άκρη.
  5. Εκτέλεση για το σολομό: Με ένα ίσιο μαχαίρι χαράζουμε το δέρμα του ψαριού σε 3 σημεία.
  6. Το πασπαλίζουμε με ελαιόλαδο, αλάτι και πιπέρι και το αφήνουμε στην άκρη.
  7. Καίμε ένα τηγάνι σε δυνατή φωτιά και ψήνουμε το σολομό με το δέρμα προς τα κάτω για 2-3 λεπτά.
  8. Έπειτα με μια σπάτουλα γυρίζουμε το ψάρι και συνεχίζουμε το ψήσιμο για 2 λεπτά.
  9. Μεταφέρουμε το σολομό σε ένα ταψάκι του φούρνου και ψήνουμε στο φούρνο στους 180 βαθμούς στον αέρα για 8 λεπτά.
  10. Ζεσταίνουμε ένα τηγάνι σε δυνατή φωτιά, ρίχνουμε το ελαιόλαδο, το σπανάκι και μαγειρεύουμε για 2-3 λεπτά μέχρι να μαραθεί.
  11. Μόλις ετοιμαστεί το αφήνουμε στην άκρη.
  12. Σερβίρουμε το σολομό ζεστό με τον πουρέ γλυκοπατάτας και το σπανάκι.
Ακολουθήστε το kefaloniapress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις