#tsoulotip: Το τηγάνι πρέπει να καίει πάρα πολύ για να γίνει τραγανή η πέτσα του ψαριού.
ΥΛΙΚΑ
2 φιλέτα σολομού, με το δέρμα
3 γλυκοπατάτες, μεγάλες
10 κ.σ. ελαιόλαδο
Αλάτι
Πιπέρι
1 κ.σ. ταχίνι, γεμάτη
1 κ.σ. μέλι, γεμάτη
500 γρ. σπανάκι baby
ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ & ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Κόβουμε τις γλυκοπατάτες κυδωνάτες και τις τοποθετούμε σε ένα ταψί του φούρνου.
- Στη συνέχεια τις πασπαλίζουμε με ελαιόλαδο, αλάτι και πιπέρι. Ανακατεύουμε καλά και τις ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς στον αέρα για 20-25 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν.
- Μόλις ετοιμαστούν οι γλυκοπατάτες βγάζουμε με ένα κουτάλι τη σάρκα τους και την αδειάζουμε στο πολυκοπτικό με τα μαχαίρια μαζί με το ταχίνι, το μέλι, αλάτι και πιπέρι.
- Χτυπάμε καλά μέχρι να γίνει ένα λείο μείγμα και αφήνουμε στην άκρη.
- Εκτέλεση για το σολομό: Με ένα ίσιο μαχαίρι χαράζουμε το δέρμα του ψαριού σε 3 σημεία.
- Το πασπαλίζουμε με ελαιόλαδο, αλάτι και πιπέρι και το αφήνουμε στην άκρη.
- Καίμε ένα τηγάνι σε δυνατή φωτιά και ψήνουμε το σολομό με το δέρμα προς τα κάτω για 2-3 λεπτά.
- Έπειτα με μια σπάτουλα γυρίζουμε το ψάρι και συνεχίζουμε το ψήσιμο για 2 λεπτά.
- Μεταφέρουμε το σολομό σε ένα ταψάκι του φούρνου και ψήνουμε στο φούρνο στους 180 βαθμούς στον αέρα για 8 λεπτά.
- Ζεσταίνουμε ένα τηγάνι σε δυνατή φωτιά, ρίχνουμε το ελαιόλαδο, το σπανάκι και μαγειρεύουμε για 2-3 λεπτά μέχρι να μαραθεί.
- Μόλις ετοιμαστεί το αφήνουμε στην άκρη.
- Σερβίρουμε το σολομό ζεστό με τον πουρέ γλυκοπατάτας και το σπανάκι.