Συνταγή για το πιο νόστιμο προφιτερόλ που έχετε δοκιμάσει

Δείτε πώς θα το φτιάξετε!

156
https://www.giorgostsoulis.com/

Ο σεφ Γιώργος Τσούλης προτείνει μαγικό προφιτερόλ, οικογενειακό, για να χαρείτε με τις οικογένειες σας και τις παρέες σας. Γλυκό must try.

#tsoulotip: Τα σουδάκια πρέπει να κρυώσουν μέσα στο φούρνο για να ξεραθούν τελείως και να μην ξεφουσκώσουν.

ΥΛΙΚΑ

Για τα σουδάκια:

150 γρ. αλεύρι, γ.ο.χ.

200 ml νερό

100 γρ. βούτυρο, παγωμένο και κομμένο σε κυβάκια

αυγά, medium

6 γρ. ζάχαρη, κρυσταλλική

1 κρόκο, για το άλειμμα των choux

2 γρ. αλάτι

 

Για τη γέμιση:

500 ml γάλα, πλήρες

100 γρ. ζάχαρη, κρυσταλλική

50 γρ. βούτυρο, σε θερμοκρασία δωματίου

40 γρ. κορν φλάουρ

κρόκους

1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας

 

Για την επικάλυψη:

800 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα, λιωμένη

200 γρ. σαντιγί

 

ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ & ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  1. Για τα σουδάκια: Ρίχνουμε σε ένα μικρό κατσαρολάκι το νερό, το βούτυρο, τη ζάχαρη, το αλάτι, την τοποθετούμε σε μέτρια προς χαμηλή φωτιά και ανακατεύουμε με μια ξύλινη κουτάλα, μέχρι να λιώσει το βούτυρο.
  2. Μόλις λιώσει, ρίχνουμε το αλεύρι και ανακατεύουμε συνεχώς με την κουτάλα για 5-6 λεπτά περίπου, μέχρι το ζυμάρι να χάσει σχεδόν όλη την υγρασία.
  3. Έπειτα, αδειάζουμε τη ζύμη στον κάδο του μίξερ και με το σύρμα χτυπάμε σε δυνατή ταχύτητα, μέχρι να κρυώσει τελείως. Ύστερα, ρίχνουμε ένα-ένα τα αυγά (πρέπει το ζυμάρι να είναι αρκετά κολλώδες).
  4. Στη συνέχεια, μεταφέρουμε τη ζύμη σε μια σακούλα ζαχαροπλαστικής. Σε ένα ταψί φούρνου, όπου έχουμε στρώσει λαδόκολλα, κάνουμε με το μείγμα μικρές στρογγυλές μπουκίτσες και με το δάχτυλο μας πιέζουμε τις κορυφές τους. Προσέχουμε να αφήνουμε λίγο κενό μεταξύ τους, για να μην κολλήσουν.
  5. Κατόπιν, αλείφουμε με έναν κρόκο διαλυμένο σε νερό το κάθε σουδάκι, και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C στον αέρα για 20-25 λεπτά.
  6. Μόλις ψηθούν, κλείνουμε τον φούρνο και αφήνουμε να κρυώσουν πολύ καλά μέσα σε αυτόν (καλό θα ήταν να βάλουμε στην πόρτα του φούρνου λίγο χαρτί κουζίνας, ώστε να μείνει ελάχιστα χιλιοστά ο φούρνος ανοιχτός).
  7. Για την γέμιση: Σε ένα μπολ αδειάζουμε τα αυγά, τη μισή ποσότητα ζάχαρης (50 γρ.), τη βανίλια, το κορν φλάουρ και χτυπάμε με το σύρμα χειρός, μέχρι να αφρατέψει λίγο το μείγμα.
  8. Παράλληλα, προσθέτουμε σε μια κατσαρόλα το γάλα, την υπόλοιπη ποσότητα ζάχαρης (50 γρ.) και την τοποθετούμε σε μέτρια φωτιά, μέχρι να πάρει βράση. Μόλις βράσει, ρίχνουμε στην κατσαρόλα σιγά-σιγά το μείγμα με τα αυγά ανακατεύοντας συνεχώς με μία κουτάλα.
  9. Αφού πάρουν θερμοκρασία τα αυγά, αδειάζουμε το μείγμα ζάχαρης-βανίλιας μέσα στην κατσαρόλα και σιγοβράζουμε την κρέμα ανακατεύοντας συνεχώς, μέχρι να πήξει.
  10. Μόλις πήξει, αποσύρουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά, προσθέτουμε το βούτυρο, ανακατεύουμε εκ νέου και αδειάζουμε την κρέμα σε ένα βαθύ μπολ.
  11. Ύστερα, καλύπτουμε το μπολ με διαφανή μεμβράνη, η οποία εφάπτεται με την κρέμα και την αφήνουμε να κρυώσει καλά Με ένα μικρό μαχαιράκι κάνουμε μικρές τρύπες κάτω από τα σουδάκια, αδειάζουμε την κρέμα σε μια σακούλα ζαχαροπλαστικής και γεμίζουμε με αυτή τα σουδάκια.
  12. Σύνθεση: Αδειάζουμε τη σαντιγί σε μία σακούλα ζαχαροπλαστικής με κατσαρή μύτη, τοποθετούμε τα σουδάκια στο μπολ που θα σερβίρουμε, τα περιχύνουμε με τη λιωμένη σοκολάτα, στολίζουμε με σαντιγί και σερβίρουμε.
Ακολουθήστε το kefaloniapress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις