Λαχταριστά λαζάνια με λαχανικά και ανθότυρο!

Δείτε πώς θα τα φτιάξετε!

137

Μία συνταγή ό, τι πρέπει για το καλοκαίρι έδωσε στους τηλεθεατές της εκπομπής «Στη Φωλιά των Κου Κου» ο Σταύρος Βαρθαλίτης.

Ο σεφ ετοίμασε λαζάνια με λαχανικά και ανθότυρο και έδειξε βήμα-βήμα στους τηλεθεατές τη διαδικασία.

Υλικά

Για τη γέμιση

120 γρ. ελαιόλαδο

2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα

2 καρότα

2 πιπεριές Φλωρίνης

2 πιπεριές κίτρινες

2 κολοκυθάκια

1 μελιτζάνα

200 γρ. μανιτάρια

2 σκελίδες σκόρδο

500 γρ. σάλτσα τομάτας

1 ντομάτα μεγάλη ψιλοκομμένη

6-7 φύλλα βασιλικό

400 γρ. ανθότυρο

100 γρ. παρμεζάνα τριμμένη

αλάτι και πιπέρι

Για τα λαζάνια

18 λαζάνια

100 γρ. Παρμεζάνα τριμμένη

300 γρ. σάλτσα τομάτας

φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση

Για τη γέμιση

Ζεσταίνουμε μία μεγάλη κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά, προσθέτουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε αρχικά το κρεμμύδι, το καρότο και τις πιπεριές. Προσθέτουμε αλάτι και περιμένουμε να μαλακώσουν τα λαχανικά μας. Προσθέτουμε το κολοκύθι, τα μανιτάρια, τη μελιτζάνα και σοτάρουμε μέχρι να μαλακώσουν και αυτά. Τέλος προσθέτουμε το σκόρδο και μαγειρεύουμε μέχρι να μυρίσει και να σωταριστεί και αυτό.

Προσθέτουμε τη σάλτσα ντομάτα, χαμηλώνουμε τη φωτιά, προσθέτουμε ζάχαρη αν χρειάζεται. Σιγομαγειρεύουμε, ανακατεύοντας συχνά για 20 λεπτά περίπου μέχρι να γλασσάρει. Προσθέτουμε το βασιλικό ψιλοκομμένοκαι την ντομάτα και βγάζουμε από τη φωτιά. Προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι.

Προσθέτουμε το ανθότυρο σπασμένο και ανακατεύουμε πολύ καλά.

Για τα λαζάνια

Σ’ ένα πυρέξ 25×35 εκ. απλώνουμε τη μισή σάλτσα ντομάτα και από πάνω μια στρώση λαζάνια δηλαδή 6 τεμάχια.

Συνεχίζουμε με τη μισή γέμιση και το 1/3 από τη παρμεζάνα, φρεσκοτριμμένο πιπέρι και επαναλαμβάνουμε ώστε να έχουμε 3 στρώσεις λαζάνια και 2 στρώσεις γέμιση συνολικά.

Περιχύνουμε με την υπόλοιπη σάλτσα ντομάτα και πασπαλίζουμε με τα 100γρ. παρμεζάνα που έχουμε για το τελείωμα.

Σκεπάζουμε με λαδόκολλα και αλουμινόχαρτο πολύ καλά.

Βάζουμε στον φούρνο για 30 λεπτά. Στη συνέχεια ξεσκεπάζουμε και ψήνουμε για άλλα 10-15 λεπτά μέχρι να πάρει ωραίο χρώμα.

Αφαιρούμε από τον φούρνο και αφήνουμε 20 λεπτά να κρυώσει πριν σερβίρουμε.

 

Ακολουθήστε το kefaloniapress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις