Κατέληξε από έμφραγμα 40χρονος τουρίστας στην Ασσο – Τρεις ώρες έκανε να φθάσει το ΕΚΑΒ

2870

Τραγικό τέλος για 40 χρονο τουρίστα της Ασσου. Υπέστη έμφραγμα . Στο χωριό δεν υπάρχει γιατρός, ενώ το ΕΚΑΒ έκανε να φθάσει τρείς ώρες και να παραλάβει πια τη σορό του.  Οι κάτοικοι έκαναν ότι μπορούσαν να τον σώσουν , αλλά χωρίς την βοήθεια από γιατρό ή νοσηλευτή ήταν πολύ δύσκολο να τον επαναφέρουν.

Σύμφωνα με πληροφορίες όταν κλήθηκε το ΕΚΑΒ για βοήθεια ήταν στο Ληξούρι , λόγω του κλειστού δρόμου εξ αιτίας της γέφυρας του Χειμωνικού, το ασθενοφόρο έπρεπε να κάνει το γύρο της μισής Κεφαλονιάς για να φθάσει στην Ασσο.

Έντρομοι οι φίλοι του άτυχου τουρίστα τον είδαν να πεθαίνει μπροστά στα μάτια τους παρά τις υπεράνθρωπες προσπάθειες των κατοίκων. Ρωτούσαν και ξαναρωτούσαν γιατί αργεί τόσο το ΕΚΑΒ. Ποιός θα τους απαντήσει;

Αυτή είναι η κατάσταση δυστυχώς. Με ένα ασθενοφόρο να καλυφθεί όλη η Κεφαλονιά η οποία είναι κομμένη στη μέση στο γεφύρι του Χειμωνικού. Πόσα αυτοκίνητα έχουν δοθεί δωρεές στο ΕΚΑΒ Κεφαλονιάς; Αχρηστα, γιατί το Υπουργειο Υγείας δεν διαθέτει τα πληρώματα.

Ποια η μέριμνα και ποιος είναι ο υπεύθυνος που δεν υπάρχουν ασθενοφόρα σε κάθε Δήμο; Δεν θα είχε γλυτώσει ο άνθρωπος αν υπήρχε ασθενοφόρο στη Σάμη ή γιατρός στο Φισκάρδο;

Mια ανθρώπινη ζωή χάθηκε που θα μπορούσε να είχε σωθεί αν υπήρχε σύστημα υγεία στο νησί μας.  Οι φωτογραφίες , οι ρεβεράντζες και τα αλληλοσυγχαρητήρια μας μαράνανε.. Ντροπή!

 

Ακολουθήστε το kefaloniapress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Σχόλιο

  1. Όλα αυτά θα είχαν αποφευχθεί αν κάποιοι είχαν δώσει πιο πολύ προσοχή στο σύστημα υγείας στο μεγαλύτερο νησί του Ιονίου….όλα γίνονται στο Αργοστόλι με αποτέλεσμα όλα αυτά τα τραγικα κατά τα άλλα όλα καλά….

Comments are closed.