Μια συνταγή από τον Άκη Πετρετζίκη.
Συστατικά
- 100 γρ. γάλα καρύδας, με πλήρη λιπαρά, σε κονσέρβα
- 1 μάνγκο, ώριμο, φρέσκο (κτψ. 300 γρ.)
- 3 κ.σ. μέλι
Για το σερβίρισμα (προαιρετικά)
- καρύδια
- μέλι
- καρύδα, τριμμένη
- φύλλα βασιλικού
Μέθοδος Εκτέλεσης
- Καθαρίζουμε το μάνγκο και το κόβουμε σε κομμάτια. Όσο πιο ώριμο είναι το μάνγκο, τόσο πιο γευστικό θα είναι το παγωτό μας.
- Βάζουμε τα κομμάτια από το μάνγκο μέσα σε ένα ταψάκι με λαδόκολλα. Φροντίζουμε να μην ακουμπάει το ένα κομμάτι πάνω στο άλλο.
- Σκεπάζουμε με λαδόκολλα και επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία για άλλη μία στρώση.
- Βάζουμε στην κατάψυξη για τουλάχιστον 12 ώρες.
- Αφαιρούμε από την κατάψυξη και γρήγορα βγάζουμε τα μάνγκο από την λαδόκολλα για να μην μαλακώσουν.
- Τα βάζουμε στο πολυμηχάνημα με τα μαχαίρια και χτυπάμε μέχρι να γίνουν πολύ πολύ μικρά κομματάκια (σε περίπτωση που έχουμε μικρό μπλέντερ ή μούλτι κάνουμε το παγωτό σε δόσεις, προσέχοντας να σταματάμε κάθε λίγο για να μην κάψουμε το μηχάνημά μας)
- Προσθέτουμε το γάλα καρύδας, το μέλι και χτυπάμε για 1-2 λεπτά.
- Το παγωτό μας είναι έτοιμο, όταν το μάνγκο γίνει μία νόστιμη μαστιχωτή μάζα.
- Σερβίρουμε το παγωτό μας με καρύδια, μέλι, τριμμένη καρύδα και λίγα φύλλα βασιλικού.