Συστατικά
- 250 γρ. νερό, χλιαρό
- 6 γρ. μαγιά ξηρή
- 80 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
- 250 γρ. μπανάνες
- 360 γρ. αλεύρι γ.ο.χ.
- 1/4 κ.γ. κανέλα
- 1 πρέζα γαρίφαλο
- 1 κ.γ. μοσχοκάρυδο
- 1 πρέζα αλάτι
Για τη σύνθεση
- 2 μπανάνες
- 300 ml ηλιέλαιο
Για το σερβίρισμα
- κουβερτούρα, λιωμένη
- σάλτσα καραμέλας
- τρούφα σοκολάτας
Μέθοδος Εκτέλεσης
- Σε ένα μπολ βάζουμε το νερό, τη μαγιά, τη ζάχαρη και ανακατεύουμε με ένα σύρμα χειρός. Ιδανικά αφήνουμε στην άκρη για 5 λεπτά να ενεργοποιηθεί η μαγιά.
- Σε ένα μπολ βάζουμε τις μπανάνες και τις πιέζουμε με ένα πιρούνι για να γίνουν πουρές.
- Μεταφέρουμε τον πουρέ μπανάνας στο μπολ με τη μαγιά και προσθέτουμε το αλεύρι, την κανέλα, το γαρίφαλο, το μοσχοκάρυδο, το αλάτι και ανακατεύουμε με μια κουτάλα.
- Καλύπτουμε με μεμβράνη και αφήνουμε να διπλασιαστεί σε όγκο.
- Τοποθετούμε ένα τηγάνι με το ηλιέλαιο σε μέτρια φωτιά.
- Κόβουμε τις μπανάνες σε 20 φέτες και τις βάζουμε στο μπολ με το μείγμα. Ανακατεύουμε καλά για να καλυφθούν όλες οι μπανάνες με το μείγμα για τους λουκουμάδες.
- Με ένα κουτάλι παίρνουμε μείγμα από το μπολ και φροντίζουμε να έχει και μια φέτα μπανάνας.
- Μεταφέρουμε στο καυτό λάδι και ψήνουμε 2-3 λεπτά για να ψηθούν καλά και να πάρουν χρώμα.
- Αφαιρούμε σε απορροφητικό χαρτί και σερβίρουμε με τη λιωμένη κουβερτούρα, τη σάλτσα καραμέλας και τρούφα σοκολάτας.
Ακολουθήστε το
kefaloniapress.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις