Έρευνα CWT: Οι 3 βασικές τάσεις του «πράσινου» τουρισμού

45

Ο αντίκτυπος από την πανδημία θα προκαλέσει περαιτέρω αλλαγές στον τρόπο που ταξιδεύουμε, εργαζόμαστε και διαχειριζόμαστε τη ζωή μας τις επόμενες δεκαετίες. Η εστίαση στη βιωσιμότητα ήταν ήδη σε πλήρη εξέλιξη πριν από τον κορωνοϊό, αλλά έχει πλέον τεθεί στην κορυφή της ατζέντας, τόσο για τους ταξιδιώτες, όσο και για τις επιχειρήσεις και τους οργανισμούς.

Ακολουθούν 3 εξελισσόμενες τάσεις που γίνονται ολοένα και πιο σημαντικές για επαγγελματίες ταξιδιώτες με οικολογική συνείδηση.

Πιο «πράσινες» ταξιδιωτικές πολιτικές

Σύμφωνα με τον κ.Niklas Andreen, Πρόεδρο της Carlson Wagonlit Travel (CWT), η έρευνα υποδηλώνει ότι η πανδημία έχει κάνει τους καταναλωτές πιο οικολογικά ενσυνείδητους. Συνεπώς, ο κ. Andreen επισημαίνει ότι οι εταιρείες που θέλουν να ανταποκριθούν στις προσδοκίες των πελατών και των εργαζομένων τους, θα πρέπει να εντείνουν τις προσπάθειές τους ώστε να κάνουν τις επιχειρήσεις και τα επαγγελματικά τους ταξίδια πιο «πράσινα».

Οι οργανισμοί είναι πρόθυμοι να χρησιμοποιήσουν αυτήν την περίοδο χαμηλού όγκου στα επαγγελματικά ταξίδια για να κάνουν τα ταξιδιωτικά τους προγράμματα πιο φιλικά προς το περιβάλλον, υποστηρίζονται  και από την CWT με πολλούς τρόπους. Πέρυσι, παρουσιάστηκε το πρόγραμμα ECO, που αφορά  στην ευημερία των εργαζομένων, στις επιπτώσεις στο κλίμα και στην οργανωτική απόδοση, ενώ το πλαίσιο του προγράμματος έχει σχεδιαστεί έτσι ώστε να βοηθήσει τις εταιρείες να εκπληρώσουν τις εν λόγω μεταβολές στις προτεραιότητες. Το συμβουλευτικό πρόγραμμα καλύπτει πέντε τομείς-στρατηγική αξιολόγηση, αναθεωρήσεις ταξιδιωτικών πολιτικών,  διαχείριση προμηθευτών, διαχείριση αλλαγών και πληροφορίες για τη δημιουργία πιο ισορροπημένων ταξιδιωτικών προγραμμάτων.

Το τελευταίο μίλι

Σύμφωνα με την CWT, γίνεται μεγάλη συζήτηση στην αγορά για το πώς οι ταξιδιώτες  συμπληρώνουν το λεγόμενο «τελευταίο μίλι», για παράδειγμα την απόσταση από τον τερματικό σταθμό στο σημείο συνάντησης.

Υπάρχει μια αύξηση στις επιλογές μικρο-κινητικότητας για  αυτή την τελευταία απόσταση, όπως ενοικιάσεις ποδηλάτων πόλης και ηλεκτρονικά σκούτερ, όπως συμβαίνει στο Παρίσι και το Λονδίνο, τάση η οποία επεκτείνεται. Η διεύρυνση των επιλογών και των εκστρατειών από τις κυβερνήσεις που ενθαρρύνουν το περπάτημα και την ποδηλασία καθ ‘όλη τη διάρκεια της πανδημίας θα οδηγήσει σε μια αλλαγή στον τρόπο με τον οποίο θα διανύεται το «τελευταίο μίλι» στο μέλλον.

Βιώσιμα καύσιμα αεροπλοΐας

Το βιώσιμο καύσιμο αεροπλοΐας (SAF) προέρχεται από βιώσιμες πρώτες ύλες και είναι παρόμοιο στη χημεία του με τα πιο συχνά χρησιμοποιούμενα ορυκτά καύσιμα αεροσκαφών. Η χρήση του SAF έχει ως αποτέλεσμα τη μείωση των εκπομπών άνθρακα σε σύγκριση με το παραδοσιακό καύσιμο τζετ που αντικαθιστά κατά τη διάρκεια του κύκλου ζωής του καυσίμου.

Τα βιώσιμα καύσιμα της αεροπορίας είναι μια συναρπαστική εξέλιξη στον τομέα της μείωσης του CO2, επειδή επιτρέπει στους οργανισμούς να επικεντρωθούν λιγότερο στην αντιστάθμιση και περισσότερο στη συνολική απομάκρυνση του άνθρακα.

Τέλος, καθώς παρατηρείται έντονη προσήλωση στο περιβάλλον από την τουριστική βιομηχανία μετά την πανδημία, αρκετές αεροπορικές εταιρείες λαμβάνουν ήδη  πρωτοβουλίες για βιώσιμα καύσιμα.

Ακολουθήστε το kefaloniapress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις