Συστατικά
- 500 γρ. λουκάνικο, χωριάτικο
- 1 πιπεριά πράσινη
- 2 πιπεριές κέρατο
- 1 πιπεριά πορτοκαλί
- 1 πιπεριά κίτρινη
- 1 πιπεριά κόκκινη
- 1 πιπεριά Φλωρίνης
- 1 πρέζα μπούκοβο
- 1 κ.σ. πελτέ ντομάτας
- 100 γρ. κρασί κόκκινο
- 1 κιλό ντομάτες
- 1 κ.σ. μέλι
- αλάτι
- πιπέρι
Για το σερβίρισμα
- 100 γρ. φέτα
- ρίγανη, ξερή
- ρίγανη, φρέσκια
- ψωμί
Μέθοδος Εκτέλεσης
- Τοποθετούμε ένα τηγάνι σε δυνατή φωτιά.
- Κόβουμε τα λουκάνικα σε ροδέλες και τα βάζουμε στο τηγάνι να πάρουν χρώμα.
- Κόβουμε τις πιπεριές σε κομμάτια, τις βάζουμε στο τηγάνι και σοτάρουμε σε μέτρια προς χαμηλή φωτιά για 20 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν.
- Προσθέτουμε το μπούκοβο, τον πελτέ και σοτάρουμε.
- Σβήνουμε με κρασί και αφήνουμε να εξατμιστεί.
- Τρίβουμε τις ντομάτες στον τρίφτη και τις προσθέτουμε στο τηγάνι. Βάζουμε το μέλι, αλάτι, πιπέρι και ανακατεύουμε.
- Καλύπτουμε με το καπάκι και σιγοβράζουμε σε μέτρια φωτιά για 15-20 λεπτά.
- Σερβίρουμε με φέτα, φρέσκια και ξηρή ρίγανη και ψωμί.
Ακολουθήστε το
kefaloniapress.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις