Συστατικά
- 400 γρ. πένες, πολύσπορες ολικής
- 4-5 κ.σ. ελαιόλαδο
- 1 κρεμμύδι
- 1 σκ. σκόρδο
- 2 κ.σ. θυμάρι
- 2 κ.σ. κάππαρη
- 320 γρ. τόνο, πικάντικο καπνιστό
- 1 κ.σ. πελτέ ντομάτας
- 400 γρ. ντομάτα κονκασέ
- 150-200 γρ. νερό, από τα ζυμαρικά
- 200 γρ. γραβιέρα
- αλάτι
- πιπέρι
- ντομάτες
Μέθοδος Εκτέλεσης
- Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200ο C στον αέρα.
- Σε κατσαρόλα με νερό που βράζει βάζουμε αλάτι, το πεννάκι και βράζουμε 2 λεπτά λιγότερο από τις οδηγίες της συσκευασίας.
- Τοποθετούμε ένα τηγάνι σε δυνατή φωτιά και βάζουμε το ελαιόλαδο.
- Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι, το σκόρδο και τα βάζουμε στο τηγάνι.
- Προσθέτουμε 1 κ.σ. θυμάρι, την κάππαρη και σοτάρουμε.
- Προσθέτουμε τον τόνο, τον πελτέ, την ντομάτα κονκασέ, το νερό από τα ζυμαρικά που βράζουν και ανακατεύουμε.
- Σουρώνουμε τα ζυμαρικά και τα βάζουμε στο τηγάνι. Προσθέτουμε 150 γρ. γραβιέρα, πιπέρι και ανακατεύουμε καλά.
- Μεταφέρουμε σε ταψί 27×38 εκ. και απλώνουμε καλά.
- Κόβουμε τις ντομάτες σε λεπτές φέτες και καλύπτουμε όλη την επιφάνεια του μείγματος. Πασπαλίζουμε με την υπόλοιπη γραβιέρα, 1 κ.σ. θυμάρι, 1 κ.σ. λάδι από τον τόνο και ψήνουμε για 20-25 λεπτά.
- Αφήνουμε να κρυώσει και σερβίρουμε.
Ακολουθήστε το
kefaloniapress.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις