Συνταγή για κοτόπουλο γεμιστό με πέστο

Δείτε πώς θα τη φτιάξετε.

48
https://akispetretzikis.com/

Συστατικά

Για το πέστο

  • 2 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 50 γρ. φύλλα βασιλικού
  • 1 σκ. σκόρδο
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • 100 γρ. αμύγδαλα, χωρίς φλούδα, καβουρδισμένα
  • ξύσμα λεμονιού, από 1 λεμόνι
  • 30 γρ. ξίδι βαλσάμικο, με μέλι
  • 100 γρ. παρμεζάνα, τριμμένη

Για το κοτόπουλο

  • 1.000 φιλέτο στήθος κοτόπουλου
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • 1 κ.σ. ελαιόλαδο

Για τα λαχανικά

  • 1 πιπεριά κίτρινη
  • 1 πιπεριά κόκκινη
  • 1 κολοκυθάκι
  • 1 μελιτζάνα
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • 2-3 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 2 κ.σ. ξίδι βαλσάμικο, με μέλι

Για το σερβίρισμα

  • φύλλα βασιλικού
  • πιπέρι
  • 1 κ.γ. ελαιόλαδο

Μέθοδος Εκτέλεσης

Για το πέστο

  • Στο πολυμηχάνημα με τα μαχαίρια βάζουμε το ελαιόλαδο, το σκόρδο χοντροκομμένο, αλάτι, πιπέρι και χτυπάμε καλά μέχρι να διαλυθεί το σκόρδο και ο βασιλικός.
  • Στη συνέχεια, προσθέτουμε τα αμύγδαλα, το ξύσμα από το λεμόνι, το βαλσάμικο και χτυπάμε καλά μέχρι να διαλυθούν τα αμύγδαλα.
  • Τέλος, προσθέτουμε την παρμεζάνα και χτυπάμε για λίγα δευτερόλεπτα ίσα ίσα να ομογενοποιηθεί με τα υπόλοιπα υλικά.

Για το κοτόπουλο

  • Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180ο C στον αέρα.
  • Τοποθετούμε ένα τηγάνι σε δυνατή φωτιά.
  • Με ένα μαχαίρι, κόβουμε τα φιλέτα εγκάρσια και τα ανοίγουμε. Δεν τα κόβουμε από τη μία άκρη στην άλλη.
  • Προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι, ελαιόλαδο και απλώνουμε τη σάλτσα σε όλη την επιφάνειά τους.
  • Κλείνουμε τα φιλέτα και τα βάζουμε στο καυτό τηγάνι. Σοτάρουμε μέχρι να πάρουν χρώμα από όλες τις πλευρές και μεταφέρουμε σε ένα ταψί.
  • Ψήνουμε για 20-25 λεπτά.

Για τα λαχανικά

  • Τοποθετούμε μία γκριλιέρα σε δυνατή φωτιά.
  • Κόβουμε τις πιπεριές σε μεγάλα κομμάτια, το κολοκύθι σε πλάγιες φέτες και τη μελιτζάνα σε πλάγιες λεπτές φέτες.
  • Μεταφέρουμε τα λαχανικά σε ένα μπολ και βάζουμε αλάτι, πιπέρι, ελαιόλαδο, το βαλσάμικο και ανακατεύουμε.
  • Βάζουμε σε δόσεις στην καυτή γκριλιέρα για 2-3 λεπτά από κάθε πλευρά μέχρι να ψηθούν.
  • Σερβίρουμε τα φιλέτα κοτόπουλο με τα ψητά λαχανικά, φύλλα βασιλικού, πιπέρι και ελαιόλαδο.
Ακολουθήστε το kefaloniapress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις