Αν δεν έχεις φτιάξει ποτέ σουφλέ μελιτζάνας, ήρθε η ώρα!

Δείτε την συνταγή!

154
https://akispetretzikis.com/

Συστατικά

  • 1 1/2 κιλό μελιτζάνες
  • 5-6 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 200 γρ. mix τυριών, τριμμένα
  • 200 γρ. ζαμπόν, σε κομμάτι
  • 200 γρ. φέτα
  • 600 γρ. κρέμα γάλακτος light
  • 3 αβγά, μεσαία
  • πιπέρι
  • 1 πρέζα μοσχοκάρυδο
  • αλάτι
  • 1 κ.σ. βασιλικό

Μέθοδος Εκτέλεσης

  • Τοποθετούμε ένα τηγάνι σε δυνατή φωτιά.
  • Κόβουμε τις μελιτζάνες σε ροδέλες 0,5 εκ. και τις βάζουμε σε ένα μπολ. Προσθέτουμε αλάτι και τις αφήνουμε 30 λεπτά να ξεπικρίσουν.
  • Βάζουμε 1 κ.σ. ελαιόλαδο στο τηγάνι, βάζουμε τόσες ροδέλες από τις μελιτζάνες μέχρι να καλυφθεί η επιφάνεια του τηγανιού. Ψήνουμε 2-3 λεπτά από κάθε πλευρά και αφαιρούμε σε ταψί με απορροφητικό χαρτί.
  • Ακολουθούμε την ίδια διαδικασία και για τις υπόλοιπες μελιτζάνες βάζοντας 1 κ.σ. ελαιόλαδο σε κάθε δόση.
  • Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180ο C στον αέρα.
  • Σε ένα οβάλ πυρίμαχο σκεύος 36 εκ. απλώνουμε μια στρώση από τις μελιτζάνες.
  • Πασπαλίζουμε με το 1/3 από τα τριμμένα τυριά.
  • Κόβουμε το ζαμπόν σε κομμάτια και απλώνουμε το 1/3 στο ταψί με τα υπόλοιπα υλικά.
  • Σπάμε με τα χέρια μας το 1/3 από τη φέτα πάνω από τα υπόλοιπα υλικά.
  • Ακολουθούμε την ίδια διαδικασία άλλες δύο φορές μέχρι να τελειώσουν οι μελιτζάνες, το τυρί, το ζαμπόν και η φέτα.
  • Σε ένα μπολ βάζουμε την κρέμα γάλακτος, τα αυγά, πιπέρι, το μοσχοκάρυδο, λίγο αλάτι, τον βασιλικό ψιλοκομμένο και ανακατεύουμε με ένα σύρμα χειρός μέχρι να διαλυθούν τα αυγά.
  • Περιχύνουμε πάνω από το σουφλέ και ψήνουμε 40-50 λεπτά.
  • Αφήνουμε 20 λεπτά να κρυώσει και σερβίρουμε.
Ακολουθήστε το kefaloniapress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις