Συστατικά
- 4 αβγά
- 200 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
- 1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
- 100 γρ. βούτυρο, λιωμένο
- 450 γρ. αλεύρι γ.ο.χ.
- 1 κ.σ. μπέικιν πάουντερ
- 1 κ.γ. κανέλα
- ξύσμα λεμονιού, από 1 λεμόνι
- 1 πρέζα αλάτι
- 340 γρ. γάλα
Για τη σύνθεση
- 50 γρ. marshmallows
- 20 γρ. φιστίκια Αιγίνης
- 30 γρ. κουβερτούρα, σε σταγόνες
- 50 γρ. φράουλες
- 50 γρ. μύρτιλα (blueberries)
- 100 γρ. σάλτσα καραμέλας
Για το σερβίρισμα
- ζάχαρη άχνη
Μέθοδος Εκτέλεσης
- Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200ο C στον αέρα.
- Σε ένα μπολ βάζουμε τα αβγά, τη ζάχαρη, τη βανίλια και ανακατεύουμε με ένα σύρμα χειρός για να λιώσει η ζάχαρη.
- Βάζουμε το βούτυρο, το αλεύρι, το μπέικιν, την κανέλα, το ξύσμα λεμονιού, αλάτι και το γάλα. Ανακατεύουμε με το σύρμα χειρός μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά.
- Μεταφέρουμε σε βουτυρωμένο και αλευρωμένο πυρίμαχο σκεύος 25×38 εκ. και απλώνουμε καλά με μια μαρίζ.
- Χωρίζουμε νοερά το μείγμα σε 4 παράθυρα. Στο ¼ του μείγματος βάζουμε τα marshmallows, στο άλλο ¼ βάζουμε τα φιστίκια και την κουβερτούρα. Στο επόμενο ¼ απλώνουμε τις φράουλες κομμένες σε κομμάτια και τα μύρτιλα. Στο τελευταίο απλώνουμε τη σάλτσα καραμέλας και κάνουμε σχέδια με ένα καλαμάκι για σουβλάκι.
- Ψήνουμε για 20-30 λεπτά. Αφαιρούμε και σερβίρουμε με άχνη.
Ακολουθήστε το
kefaloniapress.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις