Ο σεφ Γιώργος Τσούλης προτείνει ένα κυρίως πιάτο για τους λάτρεις των ζυμαρικών και όχι μόνο. Τορτελίνια στο φούρνο με 4 τυριά με μία πανεύκολη με μυρωδάτη σάλτσα και λιωμένα τυριά που είμαι σίγουρος πως θα λατρέψετε.
#tsoulotip: 1. Όταν ρίξουμε το κρεμμύδι, θα μας βοηθήσει με την υγρασία του να ξύσουμε τον πάτο της κατσαρόλας και να ξεκολλήσουν όλα τα κομμάτια του μπέικον που έχουν κολλήσει εκεί. 2. Σε περίπτωση που δείτε ότι όταν ρίξετε την κρέμα γάλακτος η σάλτσα είναι αρκετά αραιή, βράστε τη λίγο παραπάνω. 3. Αν δε θέλετε κάποιο από τα τυριά της συνταγής, μπορείτε να επιλέξετε οποιοδήποτε τυρί της αρεσκείας σας, αρκεί να λιώνει εύκολα.
ΥΛΙΚΑ
500 γρ. τορτελίνια, βρασμένα
150 γρ. γραβιέρα, τριμμένη
150 γρ. φέτα, θρυμματισμένη
150 γρ. κεφαλογραβιέρα, τριμμένη
150 γρ. gouda, τριμμένο
Για τη σάλτσα:
70 γρ. μπέικον, καπνιστό
500 γρ. ντομάτα κονκασέ
1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
1 σκ. σκόρδο, ψιλοκομμένη
100 ml κρέμα γάλακτος ΝΟΥΝΟΥ, πλήρης
½ κ.γ. ρίγανη ξερή, ψιλοκομμένη
½ κ.γ. βασιλικό, ψιλοκομμένο
1 κ.γ. κανέλα, τριμμένη
½ κ.γ. ζάχαρη, κρυσταλλική
200 ml νερό, χλιαρό
Αλάτι
Πιπέρι
Ελαιόλαδο