Συστατικά
- 600 γρ. κολοκυθάκια
- 1/3 ματσάκι δυόσμο
- 2 φρέσκα κρεμμυδάκια
- αλάτι
- πιπέρι
- 200 γρ. μανούρι
- 4 αβγά, μεσαία
- ξύσμα λεμονιού, από 1 λεμόνι
- 1 κ.γ. χυμό λεμονιού
- 40 γρ. ελαιόλαδο
- 150 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
- 20 γρ. βούτυρο
- 30 γρ. σουσάμι
Για το σερβίρισμα
- βασιλικό
Μέθοδος Εκτέλεσης
- Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C στον αέρα.
- Απλώνουμε μια πετσέτα σε ένα μπολ και τρίβουμε τα κολοκυθάκια στον χοντρό τρίφτη. Τα στύβουμε καλά με την πετσέτα για να φύγει όλη η υγρασία.
- Βάζουμε τα κολοκυθάκια στο μπολ και προσθέτουμε ψιλοκομμένο δυόσμο, ψιλοκομμένα φρέσκα κρεμμύδια, αλάτι, πιπέρι, το μανούρι κομμένο σε μικρά κυβάκια, τα αβγά, ξύσμα και χυμό λεμονιού, 20 γρ. ελαιόλαδο και τα ανακατεύουμε καλά με μια κουτάλα.
- Στη συνέχεια, προσθέτουμε αλεύρι και ανακατεύουμε ίσα ίσα να απορροφηθεί στο μείγμα.
- Αλείφουμε με το βούτυρο ένα πυρίμαχο σκεύος 30εκ. και πασπαλίζουμε με το μισό σουσάμι. Στη συνέχεια απλώνουμε το μείγμα στο σκεύος. Βάζουμε 20 γρ. ελαιόλαδο και το υπόλοιπο σουσάμι.
- Ψήνουμε για 40 με 45 λεπτά.
- Σερβίρουμε με βασιλικό.
Ακολουθήστε το
kefaloniapress.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις