Ποιες αεροπορικές εταιρείες και ποιοι tour operators επενδύουν στην Ελλάδα το 2022

64

Επαφές με ισχυρούς tour operators και μεγάλες αεροπορικές εταιρείες πραγματοποιεί εντός και εκτός των ελληνικών συνόρων ο υπουργός Τουρισμού, Βασίλης Κικίλιας, με το βλέμμα να είναι πλέον στραμμένο στην περαιτέρω ανάκαμψη του τουρισμού το 2022. H TUI, η Jet2, η Transavia, η Air France, η VeryChic, η Delta Airlines και η Thalasso No1 αναμένεται να επενδύσουν, μεταξύ άλλων, στον ελληνικό τουρισμό την ερχόμενη σεζόν, προσθέτοντας περισσότερα δρομολόγια και επιπλέον πακέτα.

Προσθήκη πτήσεων

Στο πλαίσιο αυτό, τις προηγούμενες ημέρες ο υπουργός Τουρισμού είχε συνάντηση με τον διευθύνοντα σύμβουλο της Jet2.com Jet2Holidays, Steve Heapy, ο οποίος ανακοίνωσε την αύξηση των εβδομαδιαίων απευθείας πτήσεων από την Αγγλία στο αεροδρόμιο «Μακεδονία» από 6 (Λονδίνο, Μάντσεστερ, Leeds, Birmingham, Μπρίστολ, New Castle) που ήταν το 2021 σε 10 (Εδιμβούργου, Γλασκόβη, Belfast, East Midlands) το 2022.

Με την επένδυση αυτή, η εταιρεία έδωσε «ψήφο εμπιστοσύνης» στους επαγγελματίες και στο δυναμικό των καταλυμάτων της Χαλκιδικής. Κίνηση που αναδεικνύει τη Jet2.com και τη Jet2Holidays στον «κυριότερο και πιο έμπιστο αγγλικό tour operator για τη Χαλκιδική», σύμφωνα με τον Γρηγόρη Τάσιο, πρόεδρο του Τουριστικού Οργανισμού Χαλκιδικής και της Ένωσης Ξενοδοχείων Χαλκιδικής.

Η Jet2 πετάει από το 2017 στο αεροδρόμιο «Μακεδονία» και έχει καταγραφεί αύξηση των αεροπορικών θέσεων από 22.000 το 2019 σε 25.500 το 2022.

Εκκίνηση από τον Μάρτιο

Στην ίδια λογική, ο υπουργός Τουρισμού είχε χθες συνάντηση με το μέλος του Εκτελεστικού Συμβουλίου και Διευθυντή Οικονομικών της TUI Group, Sebastian Ebel, και το μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής και Διευθυντή Εταιρικών και Εξωτερικών Υποθέσεων του Ομίλου, Thomas Ellerbeck.

Ο Β. Κικίλιας συμφώνησε με τα ανώτατα στελέχη του μεγαλύτερου tour operator της Ευρώπης ότι για το 2022 η TUI θα ξεκινήσει σε επιλεγμένους ελληνικούς προορισμούς από τα τέλη Μαρτίου, με τους επικεφαλής του ομίλου να χαρακτηρίζουν την Ελλάδα ως έναν από τους σημαντικότερους προορισμούς της εταιρείας παγκοσμίως. Μάλιστα, οι επικεφαλής της TUI εξέφρασαν την πεποίθηση ότι την επόμενη τουριστική περίοδο ο όμιλος θα ξεπεράσει το ορόσημο των 3 εκατομμυρίων επισκεπτών στη χώρα μας, που είχε επιτευχθεί το 2019.

Με φόντο το Παρίσι

Στην ίδια κατεύθυνση, ο Β. Κικίλιας, στο πλαίσιο της διεθνούς τουριστικής έκθεσης Top Resa στο Παρίσι, πραγματοποίησε μια σειρά συναντήσεων με εκπροσώπους κορυφαίων αεροπορικών εταιρειών και tour operators, όπως η Transavia, η Air France, η VeryChic και η Thalasso No1. Στόχος ήταν ητόνωση του τουριστικού ρεύματος από τη Γαλλία προς την Ελλάδα και η προσέλκυση Γάλλων ταξιδιωτών υψηλού εισοδηματικού επιπέδου.

Στο πλαίσιο των επαφών με τους εκπροσώπους της αεροπορικής εταιρείας Transavia, συμφωνήθηκε η αύξηση κατά 50% σε σύγκριση με το 2019 των διαθέσιμων αεροπορικών θέσεων της εταιρείας για ελληνικούς προορισμούς. Στο τραπέζι των συζητήσεων βρέθηκε και η δυνατότητα επέκτασης των δρομολογίων της Transavia καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους. Μάλιστα, για το 2022 η γαλλική αεροπορική εταιρεία προσέθεσε ένα ακόμη δρομολόγιο, εντάσσοντας και τη Σκιάθο στον προγραμματισμό της, με τις πληροφορίες να αναφέρουν ότι υπάρχουν προχωρημένες συζητήσεις για την προσθήκη και της Κεφαλονιάς στο πτητικό έργο της Transavia από το 2022.

Η προτεραιότητα

Αλλωστε, προτεραιότητα του υπουργού Τουρισμού είναι να δοθεί ιδιαίτερη έμφαση στον εναλλακτικό τουρισμό με στόχο την προσέλκυση Γάλλων τουριστών όχι μόνο κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού, αλλά και τον Οκτώβριο, τα Χριστούγεννα, τον Φεβρουάριο και το Πάσχα, περίοδοι κατά τις οποίες οι Γάλλοι έχουν σχολικές διακοπές και μπορούν να ταξιδέψουν.

Την ίδια στιγμή, Β. Κικίλιας συναντήθηκε και με εκπροσώπους της αεροπορικής εταιρείας Air France, η οποία φέτος κατέγραψε σημαντικό ποσοστό αύξησης των ταξιδιωτών που μετέφερε σε δημοφιλείς ελληνικούς τουριστικούς προορισμούς. Η εταιρεία μάλιστα προγραμματίζει περαιτέρω αύξηση των δρομολογίων της για το 2022. Οπως ανέφεραν οι επικεφαλής της, με τις νέες πτήσεις της Air France θα ταξιδέψουν στην Ελλάδα και Αμερικανοί τουρίστες, οι οποίοι πριν την έλευσή τους στη χώρα μας επιλέγουν τη Γαλλία για τις διακοπές τους.

Στην κατεύθυνση άμβλυνσης της εποχικότητας και ενίσχυσης του high end τουρισμού, ο υπουργός Τουρισμού συναντήθηκε και με εκπροσώπους της εταιρείας VeryChic, οι οποίοι προτίθενται να φέρουν στην Ελλάδα Γάλλους ταξιδιώτες υψηλών εισοδημάτων την περίοδο χαμηλής τουριστικής ζήτησης, στην αρχή και στο τέλος της σεζόν, αρχής γενομένης από τον ερχόμενο Απρίλιο.

Από την άλλη άκρη του Ατλαντικού

Είχε προηγηθεί η ανακοίνωση από τη Delta Airlines για προσθήκη μίας νέας πτήσης από τις ΗΠΑ προς την Ελλάδα. Συγκεκριμένα, από τον Μάιο του 2022 η αμερικανική αεροπορική εταιρεία θα συνδέει τη Βοστώνη με την Αθήνα και η πτήση θα πραγματοποιείται τρεις φορές την εβδομάδα με αεροσκάφος Airbus 330-300. Το πρώτο δρομολόγιο θα πραγματοποιηθεί στις 27 Μαΐου.

Ακολουθήστε το kefaloniapress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις