Αν σας αρέσει το ψωμί και το τυρί, δοκιμάστε να φτιάξετε τη συνταγή που έδωσε στους τηλεθεατές της εκπομπής breakfast@star ο Σταύρος Βαρθαλίτης.
Ο σεφ έφτιαξε την πιο νόστιμη κρατσανιστή τυροπιτάρα και μας έδειξε βήμα-βήμα τη διαδικασία.
Υλικά για τη Συνταγή
Υλικά για τη ζύμη
· 260 γρ. νερό χλιαρό
· 450 γρ. αλεύρι γ.ο.χ.
· 1½ μαγιά ξερή
· 1 κ.γ. ζάχαρη
· 2 κ.σ. ελαιόλαδο
· 1 κ.γ. μηλόξυδο
· Αλάτι και φρέσκο-τριμμένο πιπέρι
Υλικά για τη γέμιση
· 450 γρ. τυρί φέτα
· 1 κ.σ. ελαιόλαδο
· 2 κλωνάρια φρέσκια ρίγανη
Για το σερβίρισμα
· Μέλι
· 2 κ.σ. σουσάμι
Εκτέλεση της Συνταγής
· Ρίχνουμε σε ένα μπολ το χλιαρό νερό, το ελαιόλαδο, την μαγιά, τη ζάχαρη και ανακατεύουμε για 2’ με ένα κουτάλι μέχρι να ενεργοποιηθεί η μαγιά.
· Στη συνέχεια προσθέτουμε το αλεύρι , το ξύδι και το αλάτι και ζυμώνουμε με τα χέρια μας μέχρι το ζυμάρι να ξεκολλάει από τα τοιχώματα.
· Λαδώνουμε το μπολ και αφήνουμε το ζυμάρι σκεπασμένο με μια πετσέτα, σε ζεστό μέρος να ξεκουραστεί για 60’.
· Παράλληλα σε ένα άλλο μπολ σπάμε τη φέτα σε μικρά κομμάτια με τα χέρια μας, τα φύλλα από τη φρέσκια ρίγανη και το ελαιόλαδο και τα ανακατεύουμε με ένα κουτάλι.
· Αφού το ζυμάρι μας είναι έτοιμο το χωρίζουμε σε 6 ίσες μερίδες , το πλάθουμε σε μπαλάκια και το ανοίγουμε στρογγυλό με διάμετρο περίπου 15 εκ. , είτε με ένα πλάστη, είτε με τα χέρια μας, σε ελαφρός αλευρωμένο πάγκο.
· Μοιράζουμε το μείγμα με την τριμμένη φέτα στα ζυμάρια, προσέχοντας να είναι τουλάχιστον 2-3 εκ. πιο μέσα από τις άκρες.
· Κλείνουμε προς το κέντρο τις άκρες και τα πατάμε με το χέρι μας ή τον πλάστη.
· Προαιρετικά τα αφήνουμε σκεπασμένα με μια πετσέτα σε αλευρωμένο ταψί για 30’.
· Τηγανίζουμε της πίτες μας με ελάχιστο ελαιόλαδο σε αντικολλητικό τηγάνι για 2’-3’ από την κάθε πλευρά.
· Σερβίρουμε με σουσάμι και μέλι.