Συστατικά
- 330 ml μπίρα, ξανθιά
- 50 γρ. ελαιόλαδο, + έξτρα για το ζύμωμα
- 1 κ.σ. ζάχαρη κρυσταλλική
- 1/2 κ.γ. αλάτι
- 1 κ.σ. ρίγανη, ξερή
- 120 γρ. γραβιέρα, τριμμένη
- 400 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
- 100 γρ. ζαμπόν, ψιλοκομμένο
- 1 κ.σ. μπέικιν πάουντερ
- πιπέρι
-
Μέθοδος Εκτέλεσης
- Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180° C στον αέρα.
- Βάζουμε σε ένα μπολ την μπίρα, το ελαιόλαδο, τη ζάχαρη, το αλάτι, και ανακατεύουμε με ένα κουτάλι.
- Προσθέτουμε τη ρίγανη, τη γραβιέρα, το αλεύρι, το ζαμπόν ψιλοκομμένο, το μπέικιν πάουντερ, πιπέρι, και ανακατεύουμε με το κουτάλι.
- Μόλις αρχίσει να δένει η ζύμη ξεκινάμε να ανακατεύουμε με τα χέρια μας. Αν κολλάει το ζυμαράκι, προσθέτουμε λίγο ελαιόλαδο στα χέρια μας.
- Χωρίζουμε τη ζύμη σε 12 κομμάτια των 80 γρ. περίπου το καθένα.
- Σχηματίζουμε μικρά φραντζολάκια και τα τοποθετούμε σε δύο ταψιά με λαδόκολλα.
- Χαράζουμε τα φραντζολάκια σε σχήμα σταυρού με ένα μαχαίρι.
- Ψήνουμε στον φούρνο για 30-35 λεπτά.
- Σερβίρουμε.
Ακολουθήστε το
kefaloniapress.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις