Λαχταριστά ζαμπονοτυροψωμάκια

Δείτε πώς θα τα φτιάξετε!

58
https://akispetretzikis.com/

Συστατικά

  • 330 ml μπίρα, ξανθιά
  • 50 γρ. ελαιόλαδο, + έξτρα για το ζύμωμα
  • 1 κ.σ. ζάχαρη κρυσταλλική
  • 1/2 κ.γ. αλάτι
  • 1 κ.σ. ρίγανη, ξερή
  • 120 γρ. γραβιέρα, τριμμένη
  • 400 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
  • 100 γρ. ζαμπόν, ψιλοκομμένο
  • 1 κ.σ. μπέικιν πάουντερ
  • πιπέρι
  • Μέθοδος Εκτέλεσης

    • Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180° C στον αέρα.
    • Βάζουμε σε ένα μπολ την μπίρα, το ελαιόλαδο, τη ζάχαρη, το αλάτι, και ανακατεύουμε με ένα κουτάλι.
    • Προσθέτουμε τη ρίγανη, τη γραβιέρα, το αλεύρι, το ζαμπόν ψιλοκομμένο, το μπέικιν πάουντερ, πιπέρι, και ανακατεύουμε με το κουτάλι.
    • Μόλις αρχίσει να δένει η ζύμη ξεκινάμε να ανακατεύουμε με τα χέρια μας. Αν κολλάει το ζυμαράκι, προσθέτουμε λίγο ελαιόλαδο στα χέρια μας.
    • Χωρίζουμε τη ζύμη σε 12 κομμάτια των 80 γρ. περίπου το καθένα.
    • Σχηματίζουμε μικρά φραντζολάκια και τα τοποθετούμε σε δύο ταψιά με λαδόκολλα.
    • Χαράζουμε τα φραντζολάκια σε σχήμα σταυρού με ένα μαχαίρι.
    • Ψήνουμε στον φούρνο για 30-35 λεπτά.
    • Σερβίρουμε.
Ακολουθήστε το kefaloniapress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις