Ο σεφ Γιώργος Τσούλης προτείνει παραδοσιακούς, λαχταριστούς, vegetarian κολοκυθοκεφτέδες που θα σας τρελάνουν από τη πρώτη κιόλας μπουκιά. Το απόλυτο καλοκαιρινό ορεκτικό.
#tsoulotip: Το μείγμα μπορεί να χρειαστεί παραπάνω αλεύρι και αυτό εξαρτάται από το πόσο καλά έχουμε στραγγίσει τα κολοκυθάκια.
ΥΛΙΚΑ
1 κιλό κολοκυθάκια, τριμμένα (από τη χοντρή πλευρά του τρίφτη)
130 γρ. φέτα, τριμμένη
50 γρ. παρμεζάνα, τριμμένη
2 φρέσκα κρεμμυδάκια, ψιλοκομμένα
2 κ.σ. ελαιόλαδο
Ξύσμα από 1 lime
1 κρόκο αυγού
1 κλασσικός κύβος μανιταριών
½ κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
½ ματσάκι μαϊντανό, μόνο τα φύλλα, ψιλοκομμένα
¼ ματσάκι δυόσμο, ψιλοκομμένο
¼ ματσάκι άνηθο, ψιλοκομμένο
50 – 80 γρ. αλεύρι γ.ο.χ.
Αλάτι
Πιπέρι
Για το ντιπ γιαουρτιού:
400 γρ. στραγγιστό γιαούρτι
Χυμό & ξύσμα από 1 lime
10 γρ. δυόσμο, ψιλοκομμένο
Αλάτι
Πιπέρι
2 κ.σ. ελαιόλαδο
Για το τηγάνισμα:
Ηλιέλαιο