Ο σεφ Γιώργος Τσούλης προτείνει μια συνταγή που οι λάτρεις του κοτόπουλου θα αγαπήσουν. Παραδοσιακό, ζουμερό κοτόπουλο κρασάτο. Ένα κυρίως πιάτο άκρως ελληνικό και πεντανόστιμο. Το κατάλληλο κυριακάτικο φαγητό.
#tsoulotip: Προσοχή στο καραμέλωμα του κρεμμυδιού και το σοτάρισμα των μπαχαρικών. Είναι σημαντικό για να έχουμε ωραία αρώματα. Μπορούμε να βάλουμε κόκορα ή μοσχάρι. Το κρασί μας να είναι καλό ώστε να μας βγάλει δυνατή γεύση . Αντί για ντομάτα ψιλοκομμένη μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε και κονκασέ.
ΥΛΙΚΑ
1 κοτόπουλο, κομμένο σε 8 κομμάτια
2 μεγάλα κρεμμύδι, ψιλοκομμένα
2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
2 φύλλα δάφνης
1 ξύλο κανέλας
4 κόκους μπαχάρι
1 κ.γ. καπνιστή πάπρικα
3 κ.σ. πελτέ
200 ml κόκκινο κρασί, ημίγλυκο
700 γρ. ντομάτα, ψιλοκομμένη
200 ml ζωμό λαχανικών
2 κ.σ. μέλι
Αλάτι
Πιπέρι
Ελαιόλαδο