Συνταγή για σουπιές με σπανάκι

Δείτε πώς θα τις φτιάξετε!

130

Συστατικά
800 γρ. σούπιες, καθαρισμένες
5-6 κ.σ. ελαιόλαδο
αλάτι
1 κρεμμύδι
2 κ.σ. φρέσκα κρεμμυδάκια
2 σκ. σκόρδο
1 ματσάκι μυρώνια
1/4 ματσάκι άνηθο
50 γρ. ούζο
1 κ.σ. πελτέ ντομάτας
300 γρ. νερό
πιπέρι
1 κιλό σπανάκι
ξύσμα λεμονιού, από 1 λεμόνι
χυμό λεμονιού, από 1/2 λεμόνι
Για το σερβίρισμα

πιπέρι
1 λεμόνι, σε φέτες
ελαιόλαδο

 

Μέθοδος Εκτέλεσης

  • Τοποθετούμε βαθύ τηγάνι σε δυνατή φωτιά και προσθέτουμε αλάτι.
  • Κόβουμε τις σουπιές σε μικρά κομμάτια και τα βάζουμε στο τηγάνι μαζί με 2-3 κ.σ. ελαιόλαδο.
  • Κόβουμε το κρεμμύδι σε μεγάλα κομμάτια και το βάζουμε στο τηγάνι.
  • Ψιλοκόβουμε το άσπρο μέρος από τα φρέσκα κρεμμυδάκια, τα σκόρδα, τα βάζουμε στο τηγάνι και ανακατεύουμε.
  • Ψιλοκόβουμε τα κοτσάνια από τα μυρώνια και τον άνηθο και τα βάζουμε στο τηγάνι. Σβήνουμε με το ούζο και αφήνουμε να εξατμιστεί.
  • Προσθέτουμε τον πελτέ, το νερό, αλάτι, πιπέρι, το σπανάκι και ανακατεύουμε.
  • Καλύπτουμε με το καπάκι και σιγοβράζουμε σε χαμηλή φωτιά για 40-50 λεπτά.
  • Ψιλοκόβουμε τα υπόλοιπα μυρώνια, τον άνηθο και το πράσινο μέρος από τα κρεμμυδάκια και τα βάζουμε στο τηγάνι.
  • Προσθέτουμε το ξύσμα και τον χυμό από το λεμόνι, 3 κ.σ. ελαιόλαδο, πιπέρι και ανακατεύουμε.
  • Σερβίρουμε με πιπέρι, φέτες από λεμόνι και ελαιόλαδο.
Ακολουθήστε το kefaloniapress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις