Συστατικά
- 300 γρ. μπέικον, σε κομμάτι
- 500 γρ. μανιτάρια champignon
- 4-5 κ.σ. ελαιόλαδο
- αλάτι
- πιπέρι
- 1/2 πιπεριά πράσινη
- 1/2 πιπεριά κόκκινη
- 1/2 πιπεριά κίτρινη
- 1 κ.σ. θυμάρι
- 1 κ.σ. φασκόμηλο
- 1 πιπεριά τσίλι
- 1/4 ματσάκι κόλιανδρο
- 100 γρ. τσένταρ
Για τη σύνθεση
- 280 γρ. αραβικές πίτες, μικρές
- 100 γρ. τσένταρ, τριμμένο
- 2 κ.σ. ελαιόλαδο
- 1 κ.γ. μπούκοβο
Για το σερβίρισμα
- γιαούρτι στραγγιστό
- κόλιανδρο
Μέθοδος Εκτέλεσης
- Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200ο C στον αέρα.
- Τοποθετούμε ένα τηγάνι σε δυνατή φωτιά.
- Κόβουμε το μπέικον σε μικρά κυβάκια και τα βάζουμε στο καυτό τηγάνι.
- Κόβουμε τα μανιτάρια σε φέτες και τα βάζουμε στο τηγάνι με το μπέικον. Προσθέτουμε 2-3 κ.σ. ελαιόλαδο, αλάτι, πιπέρι και σοτάρουμε 4-5 λεπτά μέχρι να πάρουν χρώμα και να χάσουν τα μανιτάρια τον όγκο τους.
- Τοποθετούμε ένα άλλο τηγάνι σε δυνατή φωτιά και βάζουμε 1-2 κ.σ. ελαιόλαδο.
- Κόβουμε τις πιπεριές σε μικρά κομμάτια και τα βάζουμε στο καυτό τηγάνι. Σοτάρουμε 4-5 λεπτά να καραμελώσουν και να πάρουν χρώμα.
- Μεταφέρουμε τις πιπεριές στο τηγάνι με τα μανιτάρια, αφαιρούμε από τη φωτιά και προσθέτουμε θυμάρι, το φασκόμηλο, την πιπεριά τσίλι ψιλοκομμένη, τον κόλιανδρο ψιλοκομμένο, 100 γρ. τσένταρ και ανακατεύουμε καλά με μια κουτάλα.
- Απλώνουμε στον πάγκο εργασίας μας τις αραβικές πίτες και μοιράζουμε τη γέμιση.
- Τυλίγουμε σε ρολό και μεταφέρουμε σε ένα πυρίμαχο σκεύος 25×35 εκ.
- Απλώνουμε 100 γρ. τσένταρ, 2 κ.σ. ελαιόλαδο, το μπούκοβο και ψήνουμε για 10 λεπτά.
- Σερβίρουμε με γιαούρτι και κόλιανδρο.
Ακολουθήστε το
kefaloniapress.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις