Είναι ιταλικής προελεύσεως, ετοιμάζεται εύκολα και γρήγορα και είναι ταυτόχρονα υγιεινό αλλά και πεντανόστιμο. Ο σεφ Γιώργος Τσούλης μας μαθαίνει να ετοιμάζουμε την περιβόητη vegetarian πολέντα με μανιτάρια.
#tsoulotip: Μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε ότι μανιτάρια θέλουμε εκτός από πλευρώτους.
ΥΛΙΚΑ
400 γρ. μανιτάρια, λευκά και κομμένα στα 4
2 κ.γ. σκόνη σκόρδο
1 κ.σ. εστραγκόν
1 κ.σ. θυμάρι, ψιλοκομμένο
500 ml ζωμό λαχανικών
80 γρ. πολέντα
100 γρ. παρμεζάνα
30 γρ. βούτυρο
Αλάτι
Πιπέρι
Ελαιόλαδο
ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ & ΕΚΤΕΛΕΣΗ
1 Τοποθετούμε ένα τηγάνι σε μέτρια φωτιά και το αφήνουμε να ζεσταθεί. Μόλις ζεσταθεί, ρίχνουμε μέσα τα μανιτάρια, το σκόρδο, το εστραγκόν, το θυμάρι, λίγο ελαιόλαδο και τα σοτάρουμε μέχρι να μαλακώσουν. Αλατοπιπερώνουμε μόλις είναι έτοιμα και αφήνουμε στην άκρη.
2 Παίρνουμε ένα κατσαρολάκι, το τοποθετούμε σε μέτρια φωτιά, ρίχνουμε μέσα το βούτυρο και το αφήνουμε να λιώσει. Αδειάζουμε και την πολέντα και την καβουρδίζουμε ανακατεύοντας την με ένα σύρμα χειρός.
3 Ρίχνουμε μέσα το ζωμό και συνεχίζουμε το ανακάτεμα μέχρι να δέσει η πολέντα. Μόλις είναι έτοιμο, αποσύρουμε από τη φωτιά, προσθέτουμε το τυρί και ανακατεύουμε μέχρι να διαλυθεί.
4 Σερβίρουμε με τα μανιτάρια.