Συστατικά
- 2 κιλά πανσέτα, χωρίς κόκκαλο και δέρμα, με το λίπος
- 150 γρ. αλάτι, ημίχονδρο
- 150 γρ. ζάχαρη καστανή
- 50 γρ. πάπρικα, καπνιστή
Για το σερβίρισμα
- 2 αβγά
- αλάτι
- πιπέρι
- 1 κ.γ. θυμάρι
- ψωμί
Μέθοδος Εκτέλεσης
- Απλώνουμε μεμβράνη σε όλη την επιφάνεια εργασίας μας.
- Σε ένα μπολ βάζουμε το αλάτι, τη ζάχαρη και την πάπρικα. Ανακατεύουμε καλά και απλώνουμε τη μισή μαρινάδα στη μεμβράνη.
- Τοποθετούμε πάνω από τη μαρινάδα την πανσέτα και απλώνουμε από πάνω την άλλη μισή μαρινάδα.
- Καλύπτουμε πολύ καλά με τη μεμβράνη και μεταφέρουμε σε ένα ταψί.
- Βάζουμε στο ψυγείο για 3 ημέρες. Ανά 8-10 ώρες αναποδογυρίζουμε την πανσέτα στο ταψί.
- Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 100ο C στον αέρα.
- Μετά από 3 μέρες αφαιρούμε τη μεμβράνη και ξεπλένουμε πολύ καλά και ταμπονάρουμε με απορροφητικό χαρτί για να φύγει όλη η υγρασία.
- Μεταφέρουμε σε ταψί με σχάρα και ψήνουμε 2 ώρες να ψηθεί καλά μέχρι μέσα.
- Τοποθετούμε ένα τηγάνι σε δυνατή φωτιά.
- Κόβουμε την πανσέτα σε πολύ λεπτές φέτες και τις βάζουμε στο τηγάνι να πάρει χρώμα και από τις δύο πλευρές.
- Παράλληλα, βάζουμε δύο αβγά στο τηγάνι, αλάτι, πιπέρι, το θυμάρι και ψήνουμε για 1-2 λεπτά.
- Σερβίρουμε το μπέικον με τα αβγά και ψωμί.
Tip
Τυλίγουμε με μεμβράνη και συντηρούμε στο ψυγείο. Εναλλακτικά, κόβουμε σε φέτες, τυλίγουμε με μεμβράνη και συντηρούμε στην κατάψυξη.