Κορμός λευκής σοκολάτας

Ένα παραδοσιακό γλυκό σε μια ιδιαίτερη εκδοχή του.

128
Πηγή: https://www.giorgostsoulis.com/

Ένα παραδοσιακό γλυκό σε μια ιδιαίτερη εκδοχή του. O αγαπημένος σε όλους κορμός από τον σεφ Γιώργο Τσούλη με λευκή σοκολάτα και φιστίκια Αιγίνης. Νέο must try.

#tsoulotip: Βάζουμε την πετσέτα για να βοηθήσει να τυλίξουμε το παντεσπάνι και να μην κολλήσει.

ΥΛΙΚΑ

Για το παντεσπάνι:

4 medium αυγά

100 γρ. αλεύρι π.φ.μ.

100 γρ. κρυσταλλική ζάχαρη

Για τη γέμιση:

200 γρ. λευκή σοκολάτα λιωμένη

400 γρ. κρέμα γάλακτος

4 κ.σ. λικέρ της αρεσκείας σας

Για το πασπάλισμα:

Κρυσταλλική ζάχαρη

Για το σερβίρισμα:

Ψιλοκομμένα φιστίκια Αιγίνης

ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ & ΕΚΤΕΛΕΣΗ

1 Προθερμαίνουμε το φούρνο μας στους 200°C στον αέρα.Για το παντεσπάνι: 

Αδειάζουμε τη ζάχαρη μαζί με τα αυγά στον κάδο του μίξερ και τα χτυπάμε με το σύρμα σε μέτρια προς δυνατή ταχύτητα για 8 με 10 λεπτά. Μόλις είναι έτοιμο αποσύρουμε από το μίξερ, αδειάζουμε μέσα το αλεύρι και ανακατεύουμε με μια σπάτουλα ζαχαροπλαστικής απαλά με κυκλικές κινήσεις.

2 Παίρνουμε ένα ταψί διαμέτρου 24Χ30 εκ., στρώνουμε λαδόκολλα, την βουτυρώνουμε, αδειάζουμε από πάνω το μείγμα και ψήνουμε για 8 με 10 λεπτά περίπου.
3 Αφαιρούμε από το φούρνο, αφήνουμε να κρυώσει ελαφρώς, έπειτα βάζουμε μια πετσέτα στον πάγκο εργασίας, πασπαλίζουμε με λίγο ζάχαρη και από πάνω ξεφορμάρουμε το παντεσπάνι.
4 Τυλίγουμε σε ρολό από την μικρότερη πλευρά και το αφήνουμε να κρυώσει καλά.
5 Για τη γέμιση: Βάζουμε στον κάδο του μίξερ την κρέμα γάλακτος και την χτυπάμε σε μέτρια ταχύτητα μέχρι να γίνει σαντιγί. Μόλις αρχίσει και γίνεται, ρίχνουμε μέσα τη σοκολάτα και συνεχίζουμε για λίγο ακόμα το χτύπημα.
6 Προσθέτουμε και το λικέρ και ανακατεύουμε με μια σπάτουλα. Αδειάζουμε τη γέμιση σε μια σακούλα ζαχαροπλαστικής και αφήνουμε στην άκρη.
7 Σύνθεση: Ανοίγουμε το παντεσπάνι και το τοποθετούμε στον πάγκο εργασίας. Βάζουμε μέσα λίγη από τη γέμιση, ρολάρουμε και τοποθετούμε στο πιάτο που θα σερβίρουμε με την ένωση από κάτω.
8 Βάζουμε από πάνω την υπόλοιπη γέμιση, μεταφέρουμε στο ψυγείο για να σφίξει και σερβίρουμε με φιστίκια Αιγίνης.
Ακολουθήστε το kefaloniapress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις