Αρωματική, ανάλαφρη, με λίγες θερμίδες και τόσο εύκολη να τη φτιάξεις. Δεν θα χρειαστείς μίξερ. Μόνο τη γιορτινή σου διάθεση για να δώσεις γεύση στη φετινή Πρωτοχρονιά!
Συστατικά
- 400 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
- 350 γρ. ζάχαρη
- 250 γρ. βούτυρο ή μαργαρίνη
- 1 1/4 φλιτζάνια γιαούρτι
- 5 αβγά
- 2 κουτ. του γλυκού baking powder
- Χυμός από δύο πορτοκάλια
- 1 κουτ. της σούπας κρυσταλλική ζάχαρη
- 2 βανίλιες
- 4 κόκκοι μαστίχα
Τρόπος Μαγειρέματος
- Σε ένα μπολάκι, χτυπάς αρχικά τους κρόκους μαστίχας με την κρυσταλλική ζάχαρη.
- Σε ένα μεγάλο μπολ, ανακατεύεις με έναν αβγοδάρτη ή μία κουτάλα το βούτυρο και την ζάχαρη, μέχρι να ενοποιηθούν. Συνεχίζεις να ανακατεύεις με το σύρμα και προσθέτεις σταδιακά τα αβγά. Προσθέτεις σταδιακά το χυμό πορτοκαλιού, το γιαούρτι, το baking powder, το αλεύρι. Ανακατεύεις συνεχόμενα.
- Μόλις το μείγμα σου “δέσει”, το αδειάζεις προσεκτικά και ομοιόμορφα σε μία στρογγυλή φόρμα κέικ και ρίχνεις το φλουρί κατά τύχη.
- Ψήνεις σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς C για 50 λεπτά.
- Την αφαιρείς από το φούρνο, την αφήνεις να έρθει σε θερμοκρασία δωματίου, την αναποδογυρίζεις και στη συνέχεια την πασπαλίζεις με ζάχαρη άχνη και μερικές φέτες πορτοκάλι.