ETC: Που κινείται η ζήτηση για ταξίδια στην Ευρώπη το 2022 | Οι πιο δημοφιλείς προορισμοί

51

Τα ευρωπαϊκά ξενοδοχεία παρουσίασαν αύξηση το τρίτο 3μηνο του 2021, αποκάλυψε η Ευρωπαϊκή Επιτροπή Ταξιδίων (ETC). Σύμφωνα με τον Eduardo Santander CEO και εκτελεστικό διευθυντή της ETC, η διαμονή:

  • Σε ξενοδοχεία ή θέρετρα εκτινάχθηκε στο 13%. Φτάνοντας στο υψηλότερο επίπεδο από τον Σεπτέμβριο του 2020.
  • Το 25% εξέφρασε την προτίμηση για ανεξάρτητα ξενοδοχεία.

Σε ολόκληρη την ήπειρο, σημειώθηκε αύξηση 10,5% στην πληρότητα ξενοδοχείων τον Απρίλιο, τον Μάιο και τον Ιούνιο.

«Οι ευρωπαϊκές κρατήσεις βραχυπρόθεσμης ενοικίασης ανέκαμψαν στο 33% των επιπέδων του 2019 το 2021, δήλωσε ο Eduardo Santander.
Βρίσκονται ακριβώς πίσω από τη Βόρεια Αμερική, καθιστώντας μας τη δεύτερη παγκόσμια περιοχή ανάκαμψης».

ETC: Που κινείται η ζήτηση για ταξίδια στην Ευρώπη το 2022 | Οι πιο δημοφιλείς προορισμοί

Τα ευρήματα της τριμηνιαίας έκθεσης που κοινοποίησε ο Διευθύνων Σύμβουλος της ETC έδειξαν ότι περισσότερα από τα δύο τρίτα των Ευρωπαίων σχεδιάζουν να ταξιδέψουν στις χώρες τους ή διεθνώς τους πρώτους μήνες του 2022.

Όσοι επιλέξουν απόδραση στο εξωτερικό, έχουν μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση να ταξιδέψουν σε:

  • Πολωνία (73%).
  • Ισπανία (72%).
  • Ιταλία (68,3%).
  • Ολλανδία (68,2%).
  • Γερμανία (67,5%).

Υπενθυμίζεται ότι πριν την εμφάνιση της παραλλαγής Omicron, η Ελλάδα ήταν στις κορυφαίες προτιμήσεις των Ευρωπαίων ταξιδιωτών μέχρι τον Μάρτιο του 2022, σύμφωνα με έρευνα της ETC τον Οκτώβριο του 2021. 

ETC: Η Ελλάδα μεταξύ των πιο επιτυχημένων προορισμών το 2021

Ο Eduardo Santander, σημείωσε επίσης ότι οι επιδόσεις της Ευρώπης το 2021 ήταν χαμηλές. Περισσότερες από τις μισές αγορές σημείωσαν πτώση έως και 74% των επιπέδων πριν από την πανδημία.

Επιπλέον, επεσήμανε ότι η Ελλάδα ήταν η πρώτη χώρα που άνοιξε τα σύνορα της για τους τουρίστες. Γεγονός που είχε ως αποτέλεσμα την ισχυρή ανάκαμψη του τουρισμού.
Τα ξενοδοχεία στην Ελλάδα έφτασαν σε χωρητικότητα μόλις 19% χαμηλότερα από το 2019.

Αρκετές άλλες ευρωπαϊκές αγορές ανέφεραν αυξημένες αφίξεις τουριστών, συμπεριλαμβανομένων της Κροατίας, του Μαυροβουνίου, του Λουξεμβούργου και του Μονακό.

Οι ευρωπαϊκές αγορές με την μεγαλύτερη πτώση

Ωστόσο, στην υπόλοιπη Ευρώπη σημειώθηκε σημαντική μείωση στις αφίξεις τουριστών.

Η Τσεχική Δημοκρατία βρέθηκε στο τέλος της κλίμακας. Οι ταξιδιωτικές προοπτικές της Τσεχίας υπέστησαν ζημιά από τους αυστηρούς περιορισμούς COVID-19 το πρώτο εξάμηνο του έτους.
Περισσότερο από το 20% των διεθνών τουριστών της Τσεχικής Δημοκρατίας προέρχονται από αγορές μεγάλων αποστάσεων. Η Κίνα και οι ΗΠΑ κατατάσσονται ως η τέταρτη και έκτη μεγαλύτερη αγορά, αντίστοιχα σε επίπεδα προ της πανδημίας.

Η Φινλανδία παρουσίασε πτώση των εισερχόμενων αφίξεων κατά τη διάρκεια του 2021.
Σε επίπεδα προ της πανδημίας, η Ρωσία ήταν η κορυφαία αγορά προέλευσης της Φινλανδίας, αντιπροσωπεύοντας το 12% του συνόλου των αφίξεων.
Ωστόσο, η Φινλανδία δεν μείωσε τις αυστηρές πολιτικές της, καθώς δεν αναγνωρίζει τα ρωσικά εμβόλια Sputnik V και Sputnik Light.

Ακολουθήστε το kefaloniapress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις