ΝΙΚ. ΦΑΡΑΝΤΟΥΡΗΣ : Μέχρι πότε θα έρχονται ακριβοί λογαριασμοί; Τι συμβαίνει με τον East Med;

189

Ο Καθηγητής Ευρωπαϊκής Έδρας Jean Monnet στο Ευρωπαϊκό Δίκαιο Ανταγωνισμού, Ενέργειας και Μεταφορών μιλά στην Voria για τις εξελίξεις στα ενεργειακά.

Μέχρι την άνοιξη θα βλέπουμε σίγουρα αυξημένες τιμές στους λογαριασμούς φυσικού αερίου και το φαινόμενο της ενεργειακής κρίσης δεν είναι προσωρινό, εκτιμά ο Νικόλαος Φαραντούρης, αποδίδοντας εν πολλοίς ανάμεσα στις αιτίες, πέραν των διεθνών συνθηκών και στις στρεβλώσεις που ισχύουν στην ελληνική αγορά.

Στη συνέντευξή του στη Voria.gr o Καθηγητής της Ευρωπαϊκής Έδρας Jean Monnet στο Ευρωπαϊκό Δίκαιο Ανταγωνισμού, Ενέργειας και Μεταφορών επισημαίνει πως «στην ενέργεια πάντα συνυπάρχει το επιχειρείν, η οικονομική διάσταση, η πολιτική, η γεωπολιτική αλλά και τα θεσμικά ζητήματα».

Ο κ. Φαραντούρης είναι επίσης Διευθυντής του Μεταπτυχιακού Προγράμματος στη Στρατηγική, Δίκαιο & Οικονομικά της Ενέργειας στο Πανεπιστήμιο Πειραιώς, μέλος της Επιτροπής Ενέργειας της Ακαδημίας Αθηνών, έχει διατελέσει και για χρόνια Πρόεδρος της Επιτροπής Νομικών Υποθέσεων της Ευρωπαϊκής Ένωσης ενεργειακών εταιρειών EUROGAS, ενώ συμμετέχει στο think tank της ομάδας εμπειρογνωμόνων και συμβούλων που έχει συγκροτήσει ο Αλέξης Τσίπρας.

Σύμφωνα με τον κ. Φαραντούρη «η ακρίβεια και οι αυξημένες τιμές στην ενέργεια έχουν ξεκινήσει από το καλοκαίρι και οφείλονται σε μεγάλο βαθμό στις διεθνείς ανακατατάξεις. Στην Ευρώπη, στην έλλειψη μεγάλων αποθηκευτικών χώρων, στη μεγάλη ζήτηση και στην αναντιστοιχία της προσφοράς, αλλά και ενδεχομένως σε γεωπολιτικές σταθμίσεις γύρω από τον λεγόμενο αγωγό NORD STREAM που υποτίθεται φιλοδοξεί να ενώσει την Γερμανία με την Ρωσία».

Πηγή: https://www.voria.gr/article/farantouris-sti-voria-mechri-ton-aprilio-i-diogkomeni-logariasmi-sto-fisiko-aerio-vid

Ακολουθήστε το kefaloniapress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις