Το μανταρίνι το αγαπάς. Για το υπέροχο άρωμα, για την υφή που αφήνει στον ουρανίσκο του, για τη δροσιά του. Τώρα, που είναι στην εποχή του, το αξιοποιούμε ως βασικό υλικό σε ένα ανάλαφρο κέικ με γιαούρτι!
Συστατικά
- 1 πακέτο αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 1 κουτ. του γλυκού baking powder
- 250 γρ. βούτυρο
- 5 αβγά
- 1 φλιτζάνι γάλα
- 1 κεσεδάκι γιαούρτι
- 1 1/2 φλιτζάνια ζάχαρη
- Ξύσμα από 3 μανταρίνια
- Χυμός από 2 μανταρίνια
Τρόπος Μαγειρέματος
- Αρχικά, προθερμαίνεις το φούρνο στους 180 βαθμούς C.
- Σε μία κουζινομηχανή ή μίξερ, χτυπάς αρχικά το βούτυρο με τη ζάχαρη. Σταδιακά, προσθέτεις το αλεύρι, το χυμό μανταρινιού, το ξύσμα, το αλεύρι, το baking powder, το γάλα και το γιαούρτι. Χτυπάς μέχρι το μείγμα σου να αφρατέψει και να έχει “δεμένη” υφή.
- Βουτυρώνεις μία στρογγυλή φόρμα για κέικ και περιχύνεις προσεκτικά το μείγμα σου.
- Ψήνεις σε προθερμασμένο φούρνο για 50 λεπτά.
- Πριν κόψεις τα κομμάτια, πασπαλίζεις με ζάχαρη άχνη.