Το νέο κοινό σχέδιο της ΕΕ για ένα ανθεκτικό, πράσινο και ψηφιακό οικοσύστημα τουρισμού

40

Το Transition Pathway for Tourism είναι το νέο κοινό σχέδιο της ΕΕ για τον τουρισμό.
Το εισήγαγε η Ευρωπαϊκή Επιτροπή για να ορίσει τις κύριες δράσεις, στόχους και προϋποθέσεις που θα συμβάλουν στην επίτευξη της πράσινης και ψηφιακής μετάβασης του τουριστικού τομέα.

Το σχέδιο ξεκίνησε για πρώτη φορά τον Ιούνιο του 2021, με μια διαβούλευση των ενδιαφερομένων σχετικά με τα σενάρια μετάβασης του οικοσυστήματος. Κατά τη διάρκεια της πραγματοποιήθηκαν πολλά σεμινάρια και συναντήσεις με επενδυτές που ενδιαφέρονται να συζητήσουν και να επεξεργαστούν προτάσεις σχετικά.

Χθες η Επιτροπή ζήτησε από όλα τα βιομηχανικά οικοσυστήματα να επιταχύνουν το έργο τους και να αυξήσουν τη βιωσιμότητα της ευρωπαϊκής οικονομίας για να επιταχύνουν τον πράσινο και ψηφιακό μετασχηματισμό.

Μέσω της οδού μετάβασης, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ζητά περισσότερες επενδύσεις για τη μείωση της ενέργειας, των αποβλήτων, των υδάτων και της ρύπανσης, των κατασκευών, των οικοσυστημάτων της κοινωνικής οικονομίας, καθώς και για να μπορέσει να βελτιώσει τις πρακτικές παροχής δεδομένων για να επιτρέψει νέες καινοτόμες τουριστικές υπηρεσίες.

Το Transition Pathway for Tourism συμβάλλει επίσης στο αίτημα του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, σύμφωνα με τα συμπεράσματα του της 27ης Μαΐου 2021, που καλούν την Επιτροπή και τα κράτη μέλη, σε συμμετοχή με τους σχετικούς ενδιαφερόμενους φορείς, να σχεδιάσουν μια ευρωπαϊκή ατζέντα για τον τουρισμό.

Επιπλέον, μετά την πρόοδο της μετάβασης και την υποστήριξή της, η Επιτροπή θα αρχίσει να συνεργάζεται με τα ενδιαφερόμενα μέρη, θεωρώντας αυτό ως κλειδί για την επίτευξη της επιτυχίας της πράσινης και ψηφιακής μετάδοσης.

Η Επιτροπή εξήγησε επίσης ότι αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο συμπληρώνουν μια διαδικτυακή έρευνα που εξετάζει την ιστορία της τουριστικής κοινότητας της ΕΕ, για να εκφράσουν ενδιαφέρον να συνεργαστούν για την υλοποίηση της μετάβασης και να μοιραστούν πληροφορίες σχετικά με τη συλλογική τους δέσμευση.

Επιπλέον, πρόσθεσε ότι το Transition Pathway for Tourism ανοίγει το δρόμο για μια ομαλή μετάβαση και μακροπρόθεσμη ανθεκτικότητα του τουριστικού οικοσυστήματος προς το 2030.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της, ο τουρισμός ως το οικοσύστημα που πλήττεται περισσότερο από την κατάσταση της πανδημίας είναι το πρώτο που συνεχίζει την πορεία του στη μετάβαση.

Ακολουθήστε το kefaloniapress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις