Με ισοπεδωτισμό και αναφορές στις «πεταλούδες της Τρούμπας» δεν λύνεται το κυκλοφοριακό !

267

 Αγαπητό πρες,

Με τίτλο «Ο Σύλλογος Ναυτικών για το κυκλοφοριακό της πόλης του Αργοστολίου» δημοσιεύσατε δελτίο τύπου από τον «ΣΥΛΛΟΓΟ ΝΑΥΤΙΚΩΝ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ  ‘’ΝΙΚΟΣ ΚΑΒΒΑΔΙΑΣ’’» για το Κυκλοφοριακό Αργοστολίου.

Θα παραβλέψω το λεξιλόγιο και τις ακραίες και ισοπεδωτικές εκφράσεις που αδικούν την ουσία του θέματος και θα αναφερθώ στην πρόταση του συλλόγου:

«Χώροι στάθμευσης στις εισόδους της πόλης υποχρεωτικά και μεταφορά του κοινού με μικρά λεωφορεία στην πόλη, τα οποία θα κάνουν κυκλικές διαδρομές, εξυπηρετούντες και τους ερχόμενους αλλά και τους αναχωρούντες».

Θα μπορούσε να είναι σωστή η πρόταση με δύο παρατηρήσεις.

  • Η πρόταση δεν λέει τι θα γίνει με τα αυτοκίνητα των κατοίκων εντός της πόλης. Να υποθέσουμε ότι και οι Αργοστολιώτες που μένουμε εντός του πολεοδομικού ιστού περιλαμβανόμαστε στην πρόταση και θα έχουμε τα αυτοκίνητά μας στους χώρους στάθμευσης εκτός της πόλης;
  • Η πρόταση που κατατίθεται από το σύλλογο των ναυτικών παραβλέπει ότι εν μέρει λειτούργησε για κάποια χρόνια (από το 2006 έως το 2012 περίπου) με το χώρο στάθμευσης στα Λυκιαρδοπουλάτα, το αστικό λεωφορείο που έκανε κυκλική διαδρομή στην πόλη, τα παρκόμετρα στην παραλιακή λεωφόρο και τα οποία όλα καταργήθηκαν μέσα σε μια νύχτα δίχως «να ανοίξει μύτη» γύρω στο 2012 και καταλήξαμε στην σημερινή χαοτική κατάσταση. Θυμηθείτε ότι την ίδια περίοδο δίχως καμία εξήγηση καταργήθηκε και η δημοτική αστυνομία. Το αποτέλεσμα; Η σημερινή χαοτική εικόνα που συμπληρώνεται από την απόλυτη ασυδοσία.

Μπράβο λοιπόν στο σύλλογο των ναυτικών για την παρέμβαση του, αλλά ο ισοπεδωτισμός και «στον ίδιο κουβά όλοι» οι τοπικοί άρχοντες από το 1953 και εντεύθεν παρομοιαζόμενοι μάλιστα σαν «πεταλούδες της νύχτας» στην κάποτε κραταιά «Τρούμπα», δεν βοηθάει στον δημόσιο διάλογο ούτε και στην επίλυση του κυκλοφοριακού προβλήματος .

Ας θυμηθούμε όλοι ότι υπήρξαν και καλύτερες εποχές στο Αργοστόλι , με μέτρα αντιμετώπισης του κυκλοφοριακού τα οποία αντί να εκσυγχρονιστούν , απλά ΚΑΤΑΡΓΗΘΗΚΑΝ χωρίς ΟΥΔΕΜΙΑ διαμαρτυρία .

Σας ευχαριστω για την φιλοξενία

Λευτέρης Επ. Παπαδάτος

 

 

Ακολουθήστε το kefaloniapress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις