Λεφτά υπάρχουν για τον Μητσοτάκη

193
Η ενεργειακή κρίση – αν δεν ληφθούν άμεσα μέτρα ανακούφισης – οδηγεί με βεβαιότητα σε μια δεύτερη φτωχοποίηση την κοινωνία μέσα σε δέκα χρόνια. Το πανδημικό ιδιωτικό χρέος είναι ήδη υψηλό και αυξάνεται αλματωδώς από την ακρίβεια που χτυπάει την πόρτα των νοικοκυριών καθημερινά.
Η ενεργειακή κρίση λαμβάνει γεωμετρικές διαστάσεις με την κυβέρνηση Μητσοτάκη να έχει τις μεγαλύτερες ευθύνες γι’ αυτήν την εξέλιξη. Το γεγονός ότι στην Ελλάδα καταγράφεται η ακριβότερη χονδρική τιμή ρεύματος πανευρωπαϊκά σχετίζεται με την κυβερνητική ανυπαρξία, καθώς κεντρική επιλογή του Μεγάρου Μαξίμου αποτελεί η μεταφορά της ακρίβειας στις τσέπες των καταναλωτών.
Δεν αναλαμβάνουν κανένα βάρος με στόχο την ελάφρυνση του κόσμου. Λένε ότι δεν υπάρχουν λεφτά. Η αλήθεια είναι άλλη. Λεφτά δεν υπάρχουν για τους πολλούς. Όμως υπάρχουν για τον κ. Μητσοτάκη και την παρέα του.
Την ώρα που δεν εγκρίνονται μέτρα ελάφρυνσης, δίνονται περισσότερα από 5 δις ευρώ σε απευθείας αναθέσεις. Την ίδια ώρα η κυβέρνηση παρέχει αφειδώς 1,5 δις ευρώ στην ιδιωτικοποίηση της επικουρικής ασφάλισης, ενώ έκοψε τη 13η σύνταξη. Παράλληλα ενέκρινε 7 δις εξοπλισμούς με τρόπο που προκλήθηκαν εύλογες απορίες για το ύψος και την επιλογή που έγινε.
Παράλληλα συνεχίζεται η ιδιότυπη ομερτά σε μια σειρά από θέματα. Τα ΜΜΕ ρίχνουν στα χαμηλά τις διεκδικήσεις των κοινωνικών ομάδων, όπως είναι αυτή των αγροτών. Περιορίζεται και σχεδόν εξαφανίζεται η διαφορετική άποψη. Μάλιστα έφτασαν στο σημείο να διαγράψουν τον ευρωβουλευτή Γιώργο Κύρτσο, όχι γιατί διέπραξε κάποιο ηθικό ή νομικό ατόπημα, αλλά απλά επειδή ασκούσε κριτική στις κυβερνητικές επιλογές.
«Σε μία δημοκρατική χώρα, οι διεκδικήσεις και οι διαφορετικές φωνές δεν μπορεί να κόβονται και στο τέλος δεν θα κοπούν. Διότι ο αγώνας των αγροτών και τα αιτήματά τους δεν αφορούν μόνο τους αγρότες. Αφορούν το σύνολο της ελληνικής κοινωνίας. Και η κυβέρνηση πρέπει να ανταποκριθεί» σημείωσε σχετικά ο Αλέξης Τσίπρας.
Ο ΣΥΡΙΖΑ έχει προτείνει μια σειρά από μέτρα ανακούφισης των κοινωνικών ομάδων που ήταν οι πρώτες που έπληξε οικονομικά η πανδημία και που τώρα βρίσκονται αντιμέτωπες με το φάσμα της ακρίβειας και του υψηλότερου πληθωρισμού τα τελευταία 25 χρόνια.
Χρειάζεται άμεσα να αυξηθεί ο κατώτατος μισθός στα 800 ευρώ, να ρυθμιστεί η αγορά και να αυστηροποιηθούν οι έλεγχοι προκειμένου να αντιμετωπιστούν φαινόμενα αισχροκέρδειας στην αγορά ενέργειας, να καταρτιστεί πρόγραμμα επιδότησης ενεργειακού κόστους, όχι μόνο για ιδιώτες, αλλά και για μικρομεσαίες επιχειρήσεις και να υπάρξει άμεση αναπροσαρμογή των τιμολογίων της ΔΕΗ.
Το δημόσιο ταμείο δεν είναι ταμείο της Μητσοτάκης ΑΕ. Είναι για όλους τους πολίτες. Γι’ αυτό το δημόσιο ταμείο, πριν αδειάσει τελείως, πρέπει να φύγουν.
Ακολουθήστε το kefaloniapress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις