Συνταγή για λεμονάτη μακαρονάδα με τόνο

103

Η οξύτητα του λεμονιού συναντά το θαλάσσιο στοιχείο του τόνου σε μία μακαρονάδα που θα θες να ετοιμάζεις πιο συχνά.

Συστατικά

  • 1 πακέτο σπαγγέτι (ή ζυμαρικά της επιλογής σου)
  • 1 1/2 φλιτζάνια φύλλα βασιλικού
  • 1 φλιτζάνι τόνος, σε κονσέρβα
  • 1 κουτ. της σούπας φύλλα φρέσκου θυμαριού
  • 1 κουτ. της σούπας φύλλα φρέσκιας ρίγανης
  • 2 κουτ. της σούπας ελαιόλαδο
  • 1 κουτ. της σούπας χυμό λεμονιού
  • 2 κουτ. της σούπας μαργαρίνη
  • 1/2 κουτ. του γλυκού αλάτι
  • 1/4 κουτ. του γλυκού πιπέρι
  • 1/4 του φλιτζανιού τυρί παρμεζάνα

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Αρχικά, βράζεις τα μακαρόνια σου σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας και σε έναν επεξεργαστή τροφίμων, αναμειγνύεις όλα τα μυρωδικά σου μαζί, με το ελαιόλαδο, το χυμό λεμόνι.
  • Αφού τα ζυμαρικά σου είναι έτοιμα, στραγγίζεις και τα αναμειγνύεις με το μείγμα μυρωδικών. Προσθέτεις όσο είναι ζεστά και τη μαργαρίνη, τον τόνο και αλατοπιπερώνεις.
  • Γαρνίρεις με την παρμεζάνα και το ξύσμα λεμονιού και απολαμβάνεις.
Ακολουθήστε το kefaloniapress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις