Ένα αφράτο κέικ που θα κάνει όλο το σπίτι να μοσχομυρίζει πορτοκάλι. Εύκολο, γρήγορο, αφράτο, ζουμερό και νηστίσιμο!
Συστατικά
- 1 μεγάλο πορτοκάλι, καλά καθαρισμένο
- 1 1/2 φλιτζάνια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 1 φλιτζάνι λευκή ζάχαρη
- 1/2 φλιτζάνι ελαιόλαδο λαχανικών
- 1/4 κουτ. του γλυκού αλάτι
- 1 1/2 κουτ. του γλυκού μαγειρική σόδα
Τρόπος Μαγειρέματος
- Αρχικά, προθερμαίνεις το φούρνο στους 180 βαθμούς C και αλευρώνεις μία στρογγυλή φόρμα κέικ.
- Στύβεις το πορτοκάλι σου και παίρνεις το χυμό του.
- Σε ένα μπολ, αναμειγνύεις το αλεύρι, τη ζάχαρη, το ελαιόλαδο, τον χυμό πορτοκάλι, τη μαγειρική σόδα και το αλάτι. Ανακατεύεις πολύ, μέχρι το μείγμα σου να “δέσει”.
- Περιχύνεις το μείγμα σου στην ελαφρώς αλευρωμένη φόρμα και ψήνεις σε προθερμασμένο φούρνο για περίπου 30 λεπτά.