Η θερμοκρασία θαείναι χαμηλή αυτό το weekend και το πιθανότερο είναι να μείνεις σπίτι. Μια σούπα είναι η καλύτερη ιδέα και η συγκεκριμένη με λαχανικά εκτός από υπέροχη είναι και πανεύκολη. Το μόνο σίγουρο είναι πως θα σε ζεστάνει και θα σε κρατήσει ανάλαφρη.
Συστατικά
- 1 κρεμμύδι κομμένο σε μικρούς κύβους
- 1 σκελίδα σκόρδο κομμένη σε μικρά κομμάτια
- 4 πατάτες κομμένες σε κύβους
- 2 καρότα κομμένα σε κύβους
- 1 σελινόριζα κομμένη σε μικρούς κύβους
- 1 πράσο κομμένο σε κύβους
- 3-4 φούντες από κουνουπίδι
- 1 μικρή πιπεριά
- 1/3 ματσάκι μαϊντανό, ψιλοκομμένο
- 60 γρ. βούτυρο
- αλάτι, φρεσκοκομμένο πιπέρι
1/2 φλ. λευκό κρασί
Τρόπος Μαγειρέματος
- Βάζεις σε μια κατσαρόλα το βούτυρο και περιμένεις να ζεσταθεί.
- Προσθέτεις το κρεμμύδι και το σκόρδο και ανακατεύεις με μια ξύλινη κουτάλα για 2-3 λεπτά.
- Στη συνέχεια ρίχνεις όλα τα υπόλοιπα λαχανικά και προαιρετικά 1 κ.γ. ελαιόλαδο.
- Όταν μαλακώσουν σβήνεις με το κρασί και περιμένεις να εξατμιστεί.
- Προσθέτεις νερό τόσο ώστε να καλύψει εντελώς τα λαχανικά και ρίχνεις αλάτι και πιπέρι.
- Αφήνεις τη σούπα να βράσει σε χαμηλή φωτιά για 20 περίπου λεπτά.
- Τη στολίζεις με φύλλα μαϊντανού και είναι έτοιμη.