Συστατικά
- 1/2 φλ. ρύζι γλασέ
- 1 κρεμμύδι κομμένο σε μικρούς κύβους
- 4-5 κλωνάρια δυόσμο ψιλοκομμένο
- 4-5 κλωνάρια άνηθο ψιλοκομμένο
- 5 κλωνάρια μαϊντανό ψιλοκομμένος
- 1 αυγό
- 1 καρότο κομμένο σε μικρούς κύβους
- 1 φύλλο δάφνης
- 5 κ.σ. ελαιόλαδο
- αλάτι
- πιπέρι
Αυγολέμονο
- 1 κ. σ. κορν φλάουρ
- χυμός από 2 λεμόνια
Τρόπος Μαγειρέματος
- Ρίχνεις σε ένα μπολ τον κιμά, το ρύζι, το κρεμμύδι, τα μυρωδικά, το αυγό, αλάτι, πιπέρι και 2 κ.σ. ελαιόλαδο.
- Ανακατεύσεις καλά μέχρι να ομογενοποιηθούν.
- Πάθεις τα γιουβαρλάκια.
- Γεμίζεις την κατσαρόλα με νερό που φτάνει λίγο κάτω από το μέσο της.
- Όταν αρχίσει να βράζει ρίχνεις το καρότο, τη δάφνη και το υπόλοιπο ελαιόλαδο και τα αφήνεις να βράσουν 2-3 λεπτά.
- Με μια κουτάλα τοποθετείς τα γιουβαρλάκια στην κατσαρόλα ένα-ένα.
- Αφαιρείς τον αφρό που εμφανίζεται στην κορυφή μέχρι να καθαρίσει εντελώς.
- Χαμηλώνεις την φωτιά και αφήνεις το φαγητό να βράσει για 30-40 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν τα γιουβαρλάκια.
Αυγολέμονο
- Ρίχνεις σε ένα μπολ το κορν φλάουρ και το χυμό λεμονιού και ανακατεύεις καλά.
- Σε ένα δεύτερο μπολ χτυπάς μόνο τα ασπράδια μέχρι να γίνουν μαρέγκα.
- Σε ένα τρίτο χτυπάς μόνο τους κρόκους.
- Ρίχνεις το μείγμα με το λεμόνι και το κορν φλάουρ στους κρόκους των αυγών και ανακατεύεις.
- Στη συνέχεια προσθέτεις τα ασπράδια και ανακατεύεις επίσης πολύ καλά.
- Παίρνεις 2-3 φορές ζωμό από την κατσαρόλα με τη μεγάλη κουτάλα και το ρίχνεις στο αυγολέμονο σιγά-σιγά.
- Τέλος πιάνεις τα χερούλια της κατσαρόλας και την κινείς ώστε να πάει το αυγολέμονο παντού.
- Σερβίρεις στολίζοντας το πιάτο με μερικά φύλλα βασιλικό ή δυόσμο.
Ακολουθήστε το
kefaloniapress.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις