Το κουνουπίδι είναι ένα από τα πιο υγιεινά λαχανικά και συνήθως το βράζεις και το απολαμβάνεις ως ένα ελαφρύ γεύμα ή σαλάτα. Σήμερα θα φτιάξεις την πιο λαχταριστή και εύγεστη βελουτέ σούπα.
Συστατικά
- 1 μικρό κουνουπίδι
- 3 μέτρια καρότα
- 1 πατάτα
- αλάτι
- 1 κ.γ. κάρυ
- 1 σκ. σκόρδο τριμμένο
- ελαιόλαδο
Τρόπος Μαγειρέματος
- Πλένεις καλά το κουνουπίδι και το κόβεις σε μεγάλα κομάτια
- Κόβεις τα καρότα σε ροδέλες και την πατάτα σε 6 κομμάτια
- Ρίχνεις τα λαχανικά σε μια κατσαρόλα και τη γεμίζεις την κατσαρόλα με νερό τόσο ώστε να τα καλύψεις τα λαχανικά
- Προσθέτεις αλάτι και το λάδι
- Τα αφήνεις για 25 περίπου λεπτά μέχρι να μαλακώσουν
- Στη συνέχεια τα πολτοποιείς μαζί με το σκόρδο
- Αν είναι πολύ σφιχτό το μίγμα μπορείς να προσθέσεις ζωμό λαχανικών
- Η σούπα σου είναι έτοιμη