Θα το έχετε διαπιστώσει: το άγουρο αβοκάντο είναι τόσο σκληρό που ούτε κόβεται ούτε τρώγεται. Αν σκοπεύετε να φτιάξετε κάτι μαζί του την ίδια μέρα που το αγοράσατε, θα πρέπει να φροντίσετε να προμηθευτείτε ώριμο αβοκάντο που να ζουλιέται ελαφρά η σάρκα του, όταν την πιέσετε με το δάχτυλο. Διαφορετικά θα μείνετε με το …όνειρο. Ωστόσο τα περισσότερα αβοκάντο που βρίσκουμε στο εμπόριο είναι άγουρα και πρέπει να μείνουν τουλάχιστον 4-5 μέρες εκτός ψυγείου για να είναι έτοιμα για κατανάλωση.
Πώς να κάνετε το αβοκάντο να ωριμάσει πιο γρήγορα
Μειώστε το χρόνο ωρίμανσης του αβοκάντο με το κόλπο του δεύτερου φρούτου. Βάλτε το αβοκάντο σε χάρτινη σακούλα-παγίδα μαζί με μία μπανάνα ή ένα μήλο και αφήστε τα τυλιγμένα εκτός ψυγείου (όχι όμως σε μέρος με ήλιο). Με τα στοιχεία που απελευθερώνουν αυτά τα φρούτα (αιθυλένιο) το ωρίμασμα του αβοκάντο θα χρειασθεί σχεδόν το μισό χρόνο για να ωριμάσει απ’ όσο θα απαιτούσε αν αφηνόταν μόνο του.
Συνταγή για ντρέσινγκ με αβοκάντο και γιαούρτι
To ντρέσινγκ με το αβοκάντο και το γιαούρτι ταιριάζει πολύ στις φρέσκες, πράσινες σαλάτες. Ξεχωριστή ένταση δίνει και η προσθήκη λίγου μπλε τυριού.
Υλικά
αβοκάντο: 2 ώριμα
γιαούρτι στραγγιστό: 1 φλιτζάνι
κρεμμύδι: 1 μικρό, ψιλοκομμένο
χυμός λεμονιού: 5-6 κουταλιές της σούπας, αν θέλετε προσθέστε και λάιμ
κόλιανδρο φρέσκο: 4-5 φύλλα, ψιλοκομμένα
ελαιόλαδο: 5-6 κουταλιές της σούπας
αλάτι, πιπέρι: όσο θέλετε
Εκτέλεση
Πολτοποιείτε στο μπλέντερ τα αβοκάντο καθαρισμένα και το γιαούρτι μέχρι να γίνουν μείγμα ομοιογενές.
Μεταφέρετε το μείγμα σε μπολ. Προσθέτετε το χυμό λεμονιού, το ελαιόλαδο, το κρεμμύδι και το κόλιανδρο. Αλατοπιπερώνετε και ανακατεύετε καλά. Περιχύνετε τη σαλάτα σας.